Hlavní navigace

Krátké zprávy odevšad

8. 12. 2006

Sdílet

Výběr toho nejzajímavějšího, z převážně včerejších tiskových zpráv. :)

Výběr toho nejzajímavějšího, z převážně včerejších tiskových zpráv. :)

  • Adobe uvedlo bezplatný software Reader 8 (viz tyto stránky). Nová verze mj. nyní obsahuje tlačítko „Zahájit schůzku“, které spustí Acrobat Connect umožňující on-line spolupráci v reálném čase přes Adobe Flash Player. Verze Professional je pak určena pro velké podniky.
  • Již čtvrtý ročník Charitativní aukce mezi zaměstnanci T-Mobile se uskutečnil během listopadu. O předměty, které vytvořili děti a dospělí celkem z 11 neziskových organizací, speciálních škol a občanských sdružení, se zaměstnanci utkali v elektronické dražbě, kde o vítězi rozhodovala nejvyšší nabízená cena. Celkový výtěžek se vyšplhal na 71 970 korun, přičemž do aukce se zapojilo 246 zaměstnanců. T-Mobile se rozhodl výtěžek dražby zdvojnásobit, a tak bude na účty organizací převážně z Královéhradecka (např. Speciální mateřská škola pro zrakově postižené děti, Pomocná škola a Mateřská škola Chomutov, Klídek - nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Hradec Králové) připsáno rovných 150 000 korun.
  • Google představil nový způsob, jímž mohou čeští vydavatelé a poskytovatelé obsahu generovat příjmy na svých webových stránkách. Program AdSense pro obsah, který je zdarma, totiž oslovuje přes dvě třetiny všech uživatelů internetu. Majitelé obsahu získávají peněžní odměnu kdykoli jejich návštěvníci nebo čtenáři kliknou (systémy pay per click a pay-per-impression) na inzeráty vložené do stránky. Přihlášení do programu je jednoduché – stačí vyplnit jednoduchý formulář na adrese https://www.google.cz/adsense/ .
  • Hra „Gears of War“ určená exkluzivně pro u nás taktéž uvedenou konzoli Microsoft Xbox 360, překonala hranici jednoho milionu prodaných kopií během prvních dvou týdnů od uvedení na trh.
  • Intel ohlásil dokončení prvního komunikačního čipu pro mobilní WiMAX. V kombinaci s dříve ohlášeným jednočipovým vícepásmovým vysílačem WiMAX/Wi-Fi tvoří kompletní čipovou sadu nazvanou WiMAX 2300, která je určena pro budoucí notebooky a mobilní zařízení.

- - Bohumil Herwig, IDG on-line

Byl pro vás článek přínosný?