Hlavní navigace

Kreslené RPG Tales of Vesperia v červnu

26. 3. 2009

Sdílet

Klasické japonské RPG pro konzoli X360 má konečně datum svého evropského vydání. Těšit se můžete na hybridní real-time soubojový systém s družinou hrdinů, kterých se mohou ujmout třeba i vaši kamarádi v co-op režimu.

Spol. Atari oznámila, že v červnu tohoto roku vydá v Evropě kreslené RPG Tales of Vesperia od Namco Bandai, což je exkluzivní projekt pro konzoli X360. Hra byla vydaná v létě minulého roku v Japonsku, kde sklidila solidní komerční úspěch a pomohla konzoli od Microsoftu se v tomhle regionu načas lehce zmátořit. Úspěch přiživilo i pozitivní hodnocení od Famitsu - 35/40, a tradiční hlad Japonců po tomhle žánru. A co že vás tady vlastně čeká?

Bude to role bývalého imperiálního rytíře jménem Yuri Lowell a jeho nebezpečná pouť světem, který se opírá o využití prastaré technologie známé jako Blastia. Brzy dojde k poznání, že Impérium tady skrze zmíněnou technologii ovládá celou civilizaci, takže nepřekvapí, že na pořadu dne budou především boje. Zde tvůrci využívají real-time systému použitému v předchozí inkarnaci Tales of Abyss, nadějete se akčních půtek se speciálními ataky přiřazenými konkrétním zbraním. Nebo finálních úderů, pro což bude nutné ve správném pořadí a při správném načasování stisknout tlačítkové kombo.

Různých kombinací dosáhnete i při skládání útoků jednotlivých členů vaší družiny, což by s ohledem na co-op režim u jedné TV - pro čtyři hráče - mohlo dění ještě dále oživit. Jinak však budete své parťáky ovlivňovat nepřímo, skrze k tomu určené povely. Na závěr snad ještě poznámku, že z bojů získané materiály půjde přetransformovat do unikátních předmětů a vybavení, a že bližší info o kvalitách Tales of Vesperia lze najít kupř. na stránkách serveru Metacritic.

Zdroj: Eurogamer

 

Byl pro vás článek přínosný?