Hlavní navigace

Kupujeme tablet pro děti – 4. díl

23. 12. 2012

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Závěrečný díl si položíme otázku, zda může dítěti stačit i použitý tablet, popřípadě za jakých podmínek. A pokud se rozhodnete koupit svému potomkovi tablet nový, přidáme vám na závěr několik tipů pro vlastní nákup tabletu.

Také vaše děti pošilhávají po vašem tabletu? A když jim ho půjčíte, už vám ho nechtějí vrátit? A víte, že dnes na trhu seženete tablety uzpůsobené pro děti, a to i ty nejmenší? Pokud se začnete zaobírat myšlenkou, zda by nestálo za to pořídit svým dětem také nějaký tablet, aby se nejen zabavily, ale i se něco naučily, pročtěte si náš seriál, v němž vám poradíme, jak vybrat pro své děti ten nejlepší.

 

1. díl – Kupujeme tablet pro děti – úvod, procesor a obrazovka

2. díl – Kupujeme tablet pro děti – profily a rodičovská kontrola, software

3. díl – Kupujeme tablet pro děti – úložiště pro data, stylus a cena

Použitý tablet

Další alternativou, jak se může vaše dítě dostat ke svému tabletu, je darování tabletu od někoho, kdo si chce koupit nový. Ještě předtím, než svůj tablet dáte dítěti, musíte nastavit rodičovskou kontrolu a rozhodnout, zda má dítě tablet používat pod vaším uživatelským účtem, nebo zda vytvořit uživatelský účet nový. Své osobní údaje z iPadu odstraníte tak, že se přesunete do nastavení tabletu, kde vyberete položku General. Poté se přesuňte v nabídce úplně dolů, kde vyberte položku Reset>Erase All Content and Settings. V operačním systému Android klepněte na položku Settings, kde pokračujte volbou Personal Data a následně volbou Factory Reset. Odtud si zároveň můžete stáhnout i aplikace určené pro děti, jako je kupříkladu Zoodles (které jsou dostupné i pro iPad), či jiné výchovně-vzdělávací hry.

Nezapomeňte pro tablet, který bude používat vaše dítě, pořídit hezký obal, který ochrání tablet třeba při pádu na zem, nebo třeba při polití. Obal by také měl být dobře uchopitelný do malých dětských rukou.

 

Tipy pro nákup

Před samotným nákupem se určitě vypravte do některého z kamenných obchodů a několik vámi vybraných kandidátů na koupi si prohlédněte na vlastní oči i vyzkoušejte. Pokud si vámi vybraný model zakoupíte v místním obchodě, budete mít daleko lepší možnost dokupování příslušenství či reklamace, pokud by nefungoval tak, jak má.

Před vlastní koupí rovněž zvažte věk i vyzrálost vašeho dítěte. To, že spadá do té věkové kategorie, pro kterou je daný tablet určen, ještě neznamená, že takový tablet bude přesně pro něj. Budete-li kupovat tablet pro něžnou malou princeznu, pak té určitě uděláte největší radost, pokud jí koupíte tablet LeapPad s růžovým tématem laděným právě tak pro princezny. Kupujete-li tablet pro staršího teenagera, který rád přichází věcem na kloub, pak určitě ocení, když mu koupíte přístroj s plnohodnotným operačním systémem Android v pevném pouzdře.

Možná se vám zdá, že učinit správné rozhodnutí ohledně koupě tabletu pro dítě znamená odpovědět si na spoustu všemožných otázek. Nicméně když nade všemi poctivě popřemýšlíte, pak je zde velká šance, že koupíte přesně takový tablet, který bude pro vaše dítě jako stvořený. Přejeme vám mnoho zdaru a držíme palce!

Byl pro vás článek přínosný?