Hlavní navigace

Lařino desáté výročí ?

19. 6. 2006

Sdílet

není vydání Tomb Raider 10th Anniversary utopie ?

Ještě jsme pořádně nedoskákali přes úzké kluzké visuté mosty v Tomb Raider: Legend a už pro nás slečna Croftová, potažmo její mentální otec firma Eidos, připravila pokračování nebezpečných výletů do Panamských džunglí či Tokijského velkoměsta. Přímo z Eidosu unikla informace, že se pracuje na dalším, výročním desátém Tomb Raiderovi. Zpráva je to ovšem neoficiální, proto ji musíme brát s jistou dávkou opatrnosti.

O hře poprvé padla zmínka ve finanční závěrce vytvořené Eidosem. Později se na internetu objevilo i video ukazující Lařino zatím poslední dobrodružství. Poté se děly velice prazvláštní věci – vývojář Tomb Raidera, firma Core, na svých oficiálních webových stránkách potvrdil pravost videa. V protiklad tomu Eidos oznámil, že hru ruší…Co si pak máme myslet o tom, že v těchto dnech vedení Eidosu vydání desátého Tomb Raidera potvrdilo s tím, že ho bude vyvíjet Crystal Dynamics? Zmatek což? A zmatení budou zřejmě i zástupci Eidosu, neboť jak jinak si vysvětlil neustálé změny výroků okolo vydání poslední pecky s mrštnou prsatou krasavicí v hlavní roli ? Jediné čím si je Eidos jistý, jsou platformy, pro které by případná desátá tombraiderovka byla určena – tedy PC, Playstation 2 a PSP.

Larry Sparks, jeden z hlavních managerů Eidosu se nechal slyšet: „ Naše desátá výroční edice se stane oslavou nejen Lary Croftové, ale i samotné hry Tomb Raider. Chceme oslovit nejen skalní fandy této série, ale též úplně nové publikum“. My jen dodáme, že držíme palce, aby se to podařilo.