Hlavní navigace

Léčivá příroda

1. 11. 1998

Sdílet

Se zajímavým multimediálním projektem přišla Nadace Geneze. CD-ROM Léčivá příroda nabízí užitečný přehled v...


Se zajímavým multimediálním projektem přišla Nadace Geneze. CD-ROM Léčivá příroda nabízí užitečný přehled využití léčivých bylin, a to především těch, jež jsou u nás dostupné. Díky přehlednému rejstříku je možné si vyhledat tu, jejíž účinky si chcete prostudovat. K dispozici pak jsou nejen fotografie rostliny, ale také textový soubor, přehledně rozdělený do několika podkapitol. Dozvíte se latinské pojmenování rostliny, její české lidové názvy, dobu sběru jejích jednotlivých částí, možnost použití na ty které nemoci, a také různé recepty na hojivé masti, čaje, odvary, vína, povidla atd. Konečně – závěrečný seznam použité literatury je úctyhodný.
Jakousi třešničkou navíc jsou aplikace Lunární kalendář, jenž ukazuje postavení Měsíce na několik let dopředu, a pak Mytologie, vysvětlující propojení jednotlivých bylin s mytologií a mytologickými postavami.
Ovládání je prosté a jednoduché – přes kreslené ikony, jež jsou velmi názorné. Jediným záporem snad je, že ne u každé rostliny jsou jasné fotografie, někde se dokonce musí uživatel spokojit s pouhou kresbou. Přesto jde o výrazné obohacení nabídky multimediálního trhu. A mohu-li doporučit, máte ještě možnost nasbírat něco málo bezinek či na vitamín C bohatých šípků.




Léčivá příroda

+ spouštění přímo z CD-ROMu
+ velké množství informací
+ přehledný rejstřík
- ne vždy dobré fotografie

K testu poskytla firma:
CFC, s.r.o., areál VÚ Běchovice, 190 11 Praha 9
Cena: 995 Kč (bez DPH)

Autor článku