Hlavní navigace

LED žárovky Sharp s měnitelným odstínem

16. 6. 2009

Sdílet

 Autor:
Sharp uvádí zajímavé úsporné LED žárovky DL-L60AV s barevným tónováním měnitelným dálkovým ovladačem. Navíc mají dlouhou životnost a nízkou spotřebu.

Společnost Sharp nevyrábí jen televizní obrazovky, její záběr mimo jiné zahrnuje i osvětlovací technologie. Zajímavou novinkou v nabídce firmy jsou LED žárovky, u kterých lze přizpůsobovat odstín bílé od syté až po nažloutlou. Devět modelů LED žárovek DL-L60AV nabídne mimo toho vysokou energetickou úspornost a dlouhou životnost až 40000 hodin.

Barevné tónování se mění pomocí dálkového ovladače, vybrat si lze ze sedmi odstínů bílé od teplé žluto-bílé až po studenější bílou, která je bližší spektru denního slunečního světla (2800K - 5000K). Maximální spotřeba je 8,2 W a světelný tok je 300 až 450 lumenů, větší hodnota je samozřejmě pro vyšší studenější bílou.

Využití je široké, lze tak světlo přizpůsobit barvě stěn a nábytku, kde standardní zářivkové světlo v kombinaci s tlumenými teplejšími tóny často nevypadá dobře. Vhodné je i nastavit světlo podle nálady, ročního období či aktuální situace, zajímavé je přepínání podle toho, zda chcete právě pracovat, nebo odpočívat.

DL-L60AV mají tvar i závit standardní žárovky, takže se dají použít v naprosté většině stolních i stropních lamp a lustrů a Sharp nabízí jak modely bez regulace intenzity světla, tak ty kompatibilní se stmívačem.

Prodávat se začnou v brzké době nejdříve v Japonsku za zatím neupřesněnou cenu, nicméně doufejme, že se jich brzo dočkáme i u nás. Naneštěstí vzhledem ke standardnímu napětí 100 V v japonské síti si je nelze nechat jen tak poslat do Evropy.

Sharp DL-L60AV LED

Sharp DL-L60AV LED

CS24

Sharp DL-L60AV LED

Sharp DL-L60AV LED