Hlavní navigace

Lenovo nabídne znepřístupnění ztraceného notebooku přes SMS

26. 11. 2008

Sdílet

Po incidentu stačí poslat z určitého čísla speciální SMS, přičemž zamknutí notebooku bude uživateli v odpovědi potvrzeno. S jedním notebookem může být svázáno až 10 telefonních čísel.

Lenovo nabízí uživatelům notebooků ThinkPad novou službu, která v případě ztráty nebo krádeže notebook znepřístupní. Po incidentu stačí poslat z určitého čísla speciální SMS, přičemž zamknutí notebooku bude uživateli v odpovědi potvrzeno.
S jedním notebookem může být svázáno až 10 telefonních čísel.
Pokud se notebook opět najde, znepřístupnění systému lze zrušit – bude k tomu stačit zadat heslo, které uživatel získá při objednání služby. Samotný software má být volně ke stažení, cenové podmínky zatím oznámeny nebyly, ani jakých modelů konkrétně se nabídka bude týkat (notebook samozřejmě musí mít kartu pro bezdrátovou komunikaci). Taktéž není jasné, co přesně ono „znefunkčnění“ notebooku bude znamenat v praxi – půjde pevný disk například vložit do jiného zařízení a tam přečíst? Nebo dojde automaticky k zašifrování veškerých dat?
Lenovo se chystá službu zprovoznit údajně na počátku příštího roku. Každopádně se tato služba hodí pro firmy, které potřebují na každém kroku dokládat shodu s předpisy.

Zdroj: Computerworld.com

Viz také:
Notebooky mizí na letištích závratnou rychlostí
Adeona: sledování ukradeného notebooku zdarma a jako open source

Autor článku