Hlavní navigace

Lenovo představuje PC ThinkCentre A62 s procesory Business Class od AMD

21. 10. 2008

Sdílet

Společnost Lenovo představuje nový model stolního počítače ThinkCentre A62 (na fotografii pod článkem), který podle slov výrobce v řadě ThinkCentre patří k nejlevnějším a zároveň nejstabilnějším modelům. ThinkCentre A62 je kromě toho údajně i jedním z „ekologicky nejšetrnějších“ stolních počítačů na trhu.

Společnost Lenovo představuje nový model stolního počítače ThinkCentre A62 (na fotografii pod článkem), který podle slov výrobce v řadě ThinkCentre patří k nejlevnějším a zároveň nejstabilnějším modelům. ThinkCentre A62 je kromě toho údajně i jedním z „ekologicky nejšetrnějších“ stolních počítačů na trhu.

Model je vybaven řadou technologií, jako je systém vzdáleného ovládání Dash 1.1. anebo funkce Express Repair, která umožňuje rychle vyřešit řadu systémových chyb. ThinkCentre A62 je posledním z dlouhé řady modelů, které společnost Lenovo uvedla na trh během tohoto léta. Všechny tyto modely mají jedno společné: Lenovo chce svým firemním zákazníkům pomoci dosáhnout výrazných provozních úspor.

IT oddělení, zejména ta ve firemní sféře, bytostně nesnášejí změny, říká výkonný ředitel divize pro marketing stolních počítačů společnosti Lenovo Dilip Bhatia. Nový model A62 byl proto postaven se zřetelem na ty klienty, kteří své počítače obměňují v delších cyklech.

Modely ThinkCentre A62 se vyznačují následujícícm vlastnostmi:

Záruka 15měsíční stability – Společnost Lenovo svým firemním klientům zaručuje vysokou stabilitu systému. Té bylo dosaženo použitím procesoru z řady Business Class dodávaného společností AMD.

Dash 1.1 – Volitelný, cenově efektivní nástroj, který umožňuje uživateli spravovat, kontrolovat a aktualizovat systém na dálku.

Technologie Lenovo ThinkVantage – Komplexní sada nástrojů, díky nimž lze systém spravovat a ušetřit na celkových nákladech na provoz.

Express Repair – TVT komponenta, která dokáže opravit řadu systémových chyb v časovém limitu tří minut, aniž by došlo k poškození dat nebo aplikací.

Ekologické osvědčení – Nový systém nese ekologická osvědčení GreenGuard a Epeat Gold a čtyři hvězdičky v hodnocení energetické náročnosti (Energy Star 4.0). Navíc je možné dokoupit „zelenou“ klávesnici vyrobenou ze 35 procent z recyklovaných materiálů.

Snížené energetické náklady – A62 spotřebuje o 60 procent elektrické energie méně než předchozí modely řady ThinkCentre, a to díky efektivnímu procesoru AMD Athlon 2650e s TDP 15 wattů a frekvencí 1,6 GHz, který je dostupný u vybraných modelů.

„Stolní počítač Lenovo ThinkCentre A62 je postaven na technologii AMD Business Class ušité na míru firemním zákazníkům, kterým umožňuje dosáhnout vysoké produktivity práce při nízkých nákladech na energie,“ říká Greg White z AMD.

Stolní počítače A62 jsou dodávány včetně servisního balíku a technické podpory, za něž společnost Lenovo sklízí chválu od spotřebitelů. K modelům je poskytována roční nebo tříletá záruka (podle konkrétního vybraného modelu).

Cena Lenovo ThinkCentre A62 začíná na 12490,- Kč (bez monitoru) a je dostupný u obchodních partnerů společnosti Lenovo.

ThinkCentre A62 od společnosti Lenovo.