Hlavní navigace

Lenovo vstupuje modelem ThinkPad W700 na trh s mobilními pracovními stanicemi

3. 9. 2008

Sdílet

ThinkPad W700, nová pracovní stanice, kterou představila firma Lenovo, je určena pro nejnáročnější uživatele. Nabízí jim mimo jiné 17palcový displej se zabudovaným digitizérem a funkcí kalibrace barev. Dále poskytuje grafiku nVidia Quadro FX, čtyřjádrový procesor Intel, dvojitý pevný disk v konfiguraci RAID, až 8 GB paměti DDR3 či vypalovačku disků Blu-ray.

ThinkPad W700, nová pracovní stanice, kterou představila firma Lenovo, je určena pro nejnáročnější uživatele. Nabízí jim mimo jiné 17palcový displej se zabudovaným digitizérem a funkcí kalibrace barev. Dále poskytuje grafiku nVidia Quadro FX, čtyřjádrový procesor od Intelu, dvojitý pevný disk v konfiguraci RAID, až 8 GB paměti DDR3 či vypalovačku disků Blu-ray.
„S ThinkPadem W700 se nám podařilo vyšlechtit zcela nový typ mobilní pracovní stanice,“ říká Peter Hortensius, viceprezident společnosti Lenovo odpovědný za divizi notebooků. „Žádný jiný výrobce osobních počítačů nenabízí mobilní pracovní stanici, která by se vyznačovala takovým výkonem a tolika funkcemi a rysy jako ThinkPad W700. Lenovo ThinkPad W700 je pracovní stanicí, která dodá našim klientům požadovaný výkon v terénu stejně jako v kanceláři.“
Trh s mobilními pracovními stanicemi vykázal podle údajů agentury IDC v loňském roce nárůst o plných 60 procent, přičemž stejný růst je zaznamenáván už od roku 2002.
Společnost Lenovo zároveň nabízí modely vybavené technologií Intel vPro. Mobilní pracovní stanici lze osadit i SSD disky. Novinka je také vybavena bezdrátovým připojením Wi-Fi. Kromě toho se uživatelé mohou ke stanici připojovat bezdrátově přes standard Bluetooth a technologii ultraširokopásmového připojení. Modely podporující standard WiMAX budou na trh uvedeny později.
Přikoupit lze též replikátor portů s dalšími možnostmi– eSATA, digitální monitor, audio porty a tak dále.
Mobilní pracovní stanice umožňuje úpravy v BIOSu, vypnutí jednotlivých portů, dokoupit lze i čtečku otisků prstů či smart karet nebo pevný disk s kompletním šifrováním.