Hlavní navigace

LG a Samsung budou spolupracovat na vývoji OLED

18. 5. 2009

Sdílet

 Autor:
Dávní konkurenti ve výrobě LCD obrazovek LG a Samsung ohlásili spolupráci na vývoji panelů z organických krystalů.

Společnosti se dohodly na společném postupu a spolupráci při výzkumu a vývoji „OLED deposition“ vybavení. Ať již je to cokoli, slouží to zřejmě ve výrobě OLED panelů. Není to první podobné kooperace těchto výrobců, již dříve spolupracovali na výrobě digitálních zobrazovacích technologií.

Obě skupiny jsou známými konkurenty na trhu výroby panelů pro LCD televize a monitory, LG vyrábí skrze dceřinnou firmu LG Display S-IPS LCD panely, zatímco Samsung konkurenční S-PVA. Nicméně co se týče rozvoje OLED, jsou evidentně společnosti ochotné spolupracovat. Technologie organických krystalů by totiž v budoucnu měla LCD pomalu nahradit a ve vývoji OLED už má slušný náskok konkurence, zejména Sony, která už dokonce vyrábí malé OLED televize. LG už představila prototypy větších OLED obrazovek a Samsung využívá OLED v podobě AMOLED displejů ve svých mobilních telefonech.

OLED nepotřebují na rozdíl od LCD podsvětlení, svítí samotné zobrazovací body, nabízí lepší pozorovací úhly, odezvu, černou barvu atd. Více informací o OLED zde.

 

CS24

 

LG OLED