Hlavní navigace

LG představilo malý notebook

21. 10. 2008

Sdílet

Společnost LG nepatří zrovna k těm, které by každý den uváděly na trh nové notebooky. Přesto se občas nějaký nový model objeví a dnes je to 12" S-210.

I přes menší rozměry však notebook 12,1" nepatří do kategorie levných netbooků, ale je klasický notebook tělem i duší. Tomu kromě LED podsvíceného displeje s nativním rozlišením 1280×800 odpovídá i použitá platforma Intel Centrino 2 s procesorem Core 2 Duo P8400 pracujícím na frekvenci 2,43 GHz. Notebook S-210 dále nabídne 4 GB operační paměti, volitelně buď klasický pevný disk nebo solid state disk, čtečku paměťových karet, HDMI, eSATA či ExpressCard slot.

Na vysoké úrovni by mělo být i zpracování šasi, což se od 12,1" cestovního notebook tak nějak očekává, počítač by proto měl být vyroben z hořčíkových slitin. Díky tomu se má hmotnost notebooku dostat pod magickou hranici jednoho kilogramu. Na závěr nezbývá než doufat, že se notebook dostane i na náš trh, což v případě LG nebývá pravidlem, a že cena bude alespoň v rámci možností přijatelná.

- - Tomáš Šulc