Hlavní navigace

LG představuje malou externí vypalovačku GSA-E50N/L

17. 9. 2007

Sdílet

LG Electronics uvádí na český trh ultra-mobilní DVD vypalovačku. Výrobce se snažil vybavit mechaniku miniaturními rozměry a současně i poutavým vzhledem. Výhodou mechaniky je systém napájení z portu USB.

Novou externí DVD vypalovačku LG Slim Portable Super Multi (GSA-E50N/L) ocení zřejmě především ti uživatelé, kteří si potrpí na stylový a originální vzhled. Mechanika je dostupná v černém a bílém provedení, přičemž obě verze disponují funkcí ochrany obsahu SecurDisc™, která byla vyvinuta ve spolupráci se společností Nero. Další integrovanou technologií je LightScribe pro laserový popis povrchu vypalovaného CD nebo DVD, tu ovšem najdete pouze u modelu GSA-E50L.



GSA-E5ON/L je tenká pouhých 21,4 mm, tudíž vám v tašce nebo batohu mnoho místa nezabere. Velmi příjemnou vlastností mechaniky je systém napájení. Zařízení se totiž spokojí pouze s energií, kterou nabízí standardní USB port. Tím odpadá nutnost používání externího napájecího adaptéru, který není především na cestách příliš praktický. Podle slov výrobce není problém mechaniku používat ani ve spojení se „slabšími“ USB porty v noteboocích. Ostatně, předpokládá se, že právě uživatelé notebooků budou tuto vypalovačku kupovat nejčastěji.

Vyjma předchozích vlastností je nový model Slim Portable vybaven i novými technologiemi pro vypalování. Jednou z nich je funkce SecurDisc, která se snaží zajistit ochranu vypálených dat. Klíčovými vlastnostmi SecurDisc jsou ochrana před ztrátou dat, šifrování obsahu média, ochrana před kopírováním, testování korektnosti dat, digitální podpis a test integrity dat.

Jak GSA-E50N tak i GSA-E50L zapisují na všechny hlavní DVD formáty (DVD+R/RW, DVD-R/RW a DVD-RAM). Obě mechaniky jsou kompatibilní s Windows Vista a
GSA-E50L je navíc vybavena i technologií LightScribe, která umožňuje výrobu popisků na zadní stranu speciálních CD a DVD médií.

Nová DVD vypalovačka Slim Portable od LG by měla být dostupná od září 2007. Nejdříve se objeví ve verzi N (za cenu cca 3320 Kč vč. DPH) a koncem září i ve verzi L - s funkcí LightScribe (za cenu cca 3560 Kč vč. DPH).



Další popis:
• Rozměry: 156 x 165,20 x 21,4 mm
• Váha: 380g
• Barvy: černá/bílá
• Komapatibilní s Windows Vista

- - Jaroslav Kasal

CS24