Hlavní navigace

LG představuje svůj první smartphone s Androidem

15. 9. 2009

Sdílet

Společnost LG se připojila ke skupině výrobců mobilních telefonů, kteří nabízí i přístroje postavené na platformě Android. Smartphone LG-GW620 byl oficiálně představen v pondělí a v Evropě by se měl začít prodávat ještě letos.

Uvedení smartphonu s Androidem od LG následuje po podobném kroku konkurenční Motoroly, která ohlásila svůj model s názvem Cliq, postavený na této platformě, v minulém týdnu. Mezi další výrobce, které již smartphony s Androidem od Googlu nabízejí, patří korejský Samsung a tchajwanská společnost High Tech Computer (HTC). Tento mobilní operační systém je zaměřen především pro takové činnosti na internetu, jako je psaní e-mailů, prohlížení map či připojení do stále populárnějších sociálních sítí.

Přístroj LG-GW620 (na fotografii v záhlaví) disponuje širokoúhlým 3“ dotykovým displejem a vysouvací QWERTY klávesnicí. Bližší technické parametry hodlá výrobce zveřejnit v nejbližší době. Podle oficiálního vyjádření by se nový mobil měl začít na některých evropských trzích prodávat již ve čtvrtém kvartálu letošního roku, ovšem zda je mezi těmito vybranými zeměmi u Česká republika, není dosud zřejmé.

LG dosud ve svých přístrojích nabízelo operační systém Windows Mobile od Microsoftu, jehož popularita však v poslední době upadá, z velké části pravděpodobně díky velké konkurenci v tomto segmentu. LG chápe Android jako systém, který dá uživatelům díky svojí otevřené podobě větší volnost a možnost svobodné volby, než jak tomu bylo u dosavadních proprietárních operačních systémů.

Nicméně to neznamená, že LG opouští Windows Mobile a naopak zástupci této firmy potvrdili, že v následujících 16 měsících jejich společnost uvede nejméně 13 nových smartphonů s mobilním operačním systémem od Microsoftu. LG podobně jako další výrobci spoléhá na to, že nová verze Windows Mobile 6.5, která bude dostupná od 6. října a má přinést zlepšení z hlediska funkcí, ovládání i designu. Bližší informace o tomto novém mobilním OS najdete v článku Microsoft uvede Windows Mobile 6.5 začátkem října.