Hlavní navigace

LG zvažuje ukončení výroby plazmových televizí

2. 3. 2009

Sdílet

 Autor:
Po nedávném rozhodnutí japonského Pioneeru ukončit výrobu plazmových televizí je jihokorejský LG další firmou, jehož vedení s takovýmto krokem koketuje.

V interview pro Japanese Kyodo News vysvětloval prezident LG Electronics Japan Lee Gyu-hong, že pokud budou prodeje plazmových obrazovek dále klesat, LG možná přestane PDP televize zcela vyrábět a bude se soustředit jen na LCD, kde se firmě daří. Podle Lee Gyu-honga není možné, aby někde LG ušetřila ve výrobě a jedinou volbou pro zvýšení ziskovosti je kompletní ukončení výroby PDP. S LG by trh přišel zejména o plazmy střední třídy.

K odchodu z plazmového trhu se vedle Pioneeru rozhodla i americká společnost Vizio, tam ovšem nebylo rozhodnutí firmy tolik bolestné. Vizio se totiž zabývalo prodejem PDP HD televizí na spodním okraji cenového spektra, zatímco Pioneer byl naopak vyhlášený špičkovými modely pro náročné.

Trh plazmových televizí není přitom ztracený, jak by se mohlo zdát, loni prodej těchto HD televizí dokonce ještě stoupl. Více zde.

LG PG30 PDP