Hlavní navigace

Linky: Kdy přijde Service Pack 1 pro Windows 7?

6. 11. 2009

Sdílet

Úpravy řízení uživatelských účtů ve Windows 7 možná zašly příliš daleko, Adobe opravuje Shockwave, CZ.NIC se chystá zavést OpenID... Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech Idg.cz.

Beta verze Service Pack 1 pro Windows 7 by se mohla objevit již v lednu, finální verze pak příští rok v létě. Spekulace o servisním balíčku se začaly objevovat prakticky ihned poté, co byl systém Windows 7 oficiálně uveden na trh. Samozřejmě v tuto chvíli nelze vůbec říct, co bude v balíčku obsaženo (tedy kromě mezitím vydaných oprav).

Computerworld.cz

PCWorld.cz

 

Microsoft byl ve Windows Vista kritizován za množství bezpečnostních dialogů provázejících instalaci nového softwaru. Společnost proto ve Windows 7 režim UAC (řízení uživatelských účtů, user account control) změnila, aby uživatelům zjednodušila život. Těžko se ale zavděčit všem, respektive problém má dvě strany. Nyní bezpečnostní experti zase tvrdí, že systém Windows 7 by oproti Windows Vista mohl být náchylnější k instalaci malwaru.

Computerworld.cz

 

Poznámka: Na druhé straně viz také články Windows 7 jsou bezpečnější než Vista, ta zase než XP a Jak bezpečná jsou Windows 7.

 

Pokud se uvažuje o zranitelnost v produktech Adobe, je téměř vždy řeč o PDF (Reader) či přehrávači Flash. Je zde ale také Shockwave Player; i tento přehrávač je značně rozšířený, je nainstalovaný asi na 450 milionech počítačů. Verze 11.5.1.602 opravuje chyby, které umožňovaly vzdálené spuštění kódu.

Computerworld.cz

 

CZ.NIC připravuje do registru domény .cz zavedení systému OpenID. Jedná se o jednotný identifikační systém umožňující jedinou registraci pro přístup k více webům (konkurencí je Microsoft CardSpace).

Computerworld.cz

 

Několik produktových novinek:

Společnost EMC nabízí u svých úložných řešení automatické navrácení služeb (failback)

Computerworld.cz

 

Českou verzi řešení Backup & Recovery 10 pro imaging a zálohování dat s integrovanou deduplikací uvedla na náš trh společnost Acronis.

Computerworld.cz

 

CS24

Nová platforma IPS (systém pro prevenci proti vniknutí) od společnosti TippingPoint přichází s novou architekturou s důrazem na hloubkovou kontrolu paketů. Podporuje také protokol IPv6.

Computerworld.cz