Hlavní navigace

Linky: Windows 7 jsou bezpečná, ale stačí to?

14. 11. 2009

Sdílet

Rizika sociálních sítí, bezpečnost Windows 7, TrustPort Antivirus 2010, srovnání zabezpečení Firefoxu a Internet Exploreru... Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech Idg.cz.

Jak by měly firmy nakládat s riziky sociálních sítí? A to nejen na produktivitu práce zaměstnanců, ale i z hlediska bezpečnostních hrozeb? Zakázat, sledovat, filtrovat podobně jako zbylý Internet? Zákaz není dlouhodobě řešením, s povolením ale rychle roste riziko úniku informací.

CIO-BusinessWorld

 

Britská banka UBS umožnila svým zaměstnancům provádět s penězi svých klientů neautorizované transakce (nákup komodit a zahraničních měn apod.). Klienty už musela odškodnit, nyní nadto dostala pokutu 8 milionů liber.

PCWorld.cz

 

V recenzní rubrice jsme testu podrobili TrustPort Antivirus 2010. Obsahuje hned dva antivirové enginy, ale „...v tuto chvíli se naskýtá otázka, proč nový TrustPort v záplavě konkurence vlastně kupovat. Pokud chcete mít v počítači BitDefender či AVG, můžete si je koupit rovnou.“

PCWorld.cz

 

Lotus Domino 8.5.1 od IBM je první verze, která nativně podporuje iPhone. Při ztrátě přístroje například umožňuje na dálku vymazat obsažená data.

Computerworld.cz

 

Nakolik to, že Windows 7 jsou nejbezpečnějším operačním systém Microsoftu, znamená bezpečí také pro jejich uživatele? Jsou zde přece často napadané aplikace třetích stran či metody sociálního inženýrství...

Computerworld.cz

 

Srovnání Internet Exploreru a Firefoxu z hlediska bezpečnosti je evergreenem. Nedávno na toto téma zde viz článek Nejvíce zranitelností je ve Firefoxu?

Otázku lze řešit z řady hledisek, několik z nich přináší i následující článek. „Nejvíce napadaným prohlížečem bude vždy ten s největším podílem na trhu,“ shrnuje.

CIO-BusinessWorld

 

Na internetu jsou nejohroženější skupinou mladí do 20 let a lidé nad 50 let.

PCWorld.cz

CS24