Hlavní navigace

Livestream Livepack - batoh pro přenos HD videa

2. 10. 2009

Sdílet

 Autor:
Batoh velikosti větší školní tašky ukrývá vše potřebné pro připojení HD kamery a bezdrátový přenos high-definition videa kam je potřeba.

Velké televizní přenosové vozy budou možná co nevidět jen záležitostí veřejnoprávních molochů, kteří nemusí hlídat své náklady. Livestream Livepack totiž nabízí vše potřebné k přenosu videa ve vysokém rozlišení, aniž byste k tomu potřebovali vláčet spoustu techniky v kamionu, stačí jen přes FireWire rozhraní připojit digitální kameru.

Světle šedý box LiveU v batohu obsahuje šest 3G/EVDO SIM modemů, kodér signálu a baterii, přičemž připojením externí baterie lze zvýšit výdrž až na tři hodiny. Video ve formátu H.264 má datový tok 1 Mbit/s a udávané rozlišení „HD“, není ovšem jasné, zda je to 720p, 1080i či 1080p, pravděpodobně ale to první, tedy „HD Ready“ 1280x720 bodů.


Z šesti modemů jsou vždy dva vyhrazeny pro přenos dat přes každého z amerických smluvních operátorů AT&T, Verizon Wireless a Sprint. Při využití všech šesti modemů je dosaženo nejvyšší kvality videa, ale i když jsou k dispozici signály od dvou operátorů, má být prý kvalita stále vysoká.

Výrobce, společnost Livestream, nabízí pronájem celého zařízení za 2500 dolarů (~45000 korun, ~1731 euro), což zahrnuje i 30 hodin streamování HD videa včetně poplatků operátorům za přenos dat. Při podpisu roční smlouvy se měsíční cena snižuje na 1500 dolarů (~27000 korun, ~1039 euro). Tatáž společnost zároveň provozuje stejnojmennou webovou stránku, kde se vámi nahrané video může zobrazovat (skoro) v reálném čase.

Jak už z výše uvedených údajů plyne, je novinka určena výhradě zákazníkům v USA. Tedy alespoň zatím - pokud bude v zámoří slavit úspěch, dost možná se dočkáme její varianty i v Evropě.

Livestream Livepack

Livestream Livepack

CS24

Livestream Livepack

Livestream Livepack