Hlavní navigace

Logitech - vše pro notebooky

Sdílet

Společnost Logitech oznámila uvedení nových stojánků pro pohodlnou práci s notebooky, dvojice brašen pro přenosné počítače, externí numerické klávesnice a USB 2.0 rozbočovače

Společnost Logitech právě rozšířila svou řadu stojánků, které lidem umožňují využívat praktičnost notebooků, aniž by museli obětovat pohodlí. Do rodiny stojánků pro notebooky Logitech Alto nyní patří nové stojánky Logitech Alto Connect a Logitech Alto Express spolu s původním stojánkem Logitech Alto, který byl představen minulý rok.


Když se stojánky pro notebooky Alto postaví na stůl, zvyšují pohodlí díky tomu, že posunou displej notebooku do výšky a vzdálenosti, která je pro oči optimální, a navíc vytvoří prostor pro pohodlnou a plnohodnotnou klávesnici a pro myš. A protože je notebook zdvihnutý, stojánky Alto rovněž minimalizují kontakt s nepříjemným teplem, které notebooky vytvářejí, a zlepšují cirkulaci vzduchu k větráčku chlazení.

Kompaktní notebooky mají oproti tradičním stolním počítačům mnoho výhod, ale jejich používání není vždy pohodlné. Kromě toho, že notebooky mají menší klávesy, které jsou navíc směstnané k sobě, nutí často lidi, aby seděli v nepřirozených polohách, protože klávesnice a displej jsou navzájem spojené – takže se musejí hrbit při psaní nebo zaklánět hlavu, když chtějí číst text na displeji. Navzdory těmto omezením nedávná studie výzkumné společnosti GfK Custom Research provedená pro Logitech prokázala, že 45 procent majitelů notebooků stráví týdně jejich používáním nejméně 16 hodin a že 70 procent uživatelů počítačů v domácnostech pracuje většinou na noteboocích.

Stojánky pro notebooky Logitech Alto přizvednou displej notebooku do úrovně očí a posunou jej do optimální vzdálenosti od očí uživatele. Výsledkem toho, že lidé mají displej v optimální pohledové vzdálenosti i výšce je fakt, že mohou při práci s notebookem sedět vzpřímeně a pohodlně. Lidé, kteří stojánky pro notebooky Alto používají, mohou navíc využívat výhod sady klávesnice v plné velikosti a laserové myši, jakou je například souprava Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser, nebo bezdrátové laserové myši pro notebooky Logitech VX Revolution Na rozdíl od menších klávesnic vestavěných v noteboocích umožňuje plnohodnotná klávesnice s numerickou částí lidem rychlejší a pohodlnější psaní a navíc jejich ruce nebudou vystaveny teplu, které notebooky vytvářejí.

Rozložit stojánky pro notebooky Alto je velmi snadné – ve skutečnosti u všech tří modelů netrvá jejich úplná příprava k použití déle než 30 sekund – a jsou proto skvělým doplňkem pro ty, kdo notebook často doma nebo v kanceláři přenášejí na různá místa. A stejně snadno se složí, což ocení lidé, kteří mají rádi, aby jejich notebook, když jej nepoužívají, byl uklizený.

Na rozdíl od dokovacích stanic nejsou stojánky pro notebooky Logitech Alto svázány s určitou značkou – lze je použít prakticky pro všechny typy notebooků. O stojánek se mohou podělit i jednotliví členové rodiny, a to i když každý používá jiný notebook – náklady na jeho pořízení jsou proto vynaloženy účelně, protože není nutné vždy zakoupit nové řešení, když si lidé koupí nový notebook.



Logitech Alto Connect – stojánek pro notebook plus USB rozbočovač se čtyřmi porty

Nový stojánek pro notebooky Logitech Alto Connect má tvar písmene X a kromě funkce stojánku poskytuje i USB rozbočovač se čtyřmi porty. Aby pohodlí bylo ještě větší, je jeden z těchto portů umístěn na přední straně stojánku a umožňuje tak snadné připojení zařízení jako jsou například MP3 přehrávače nebo USB flash disky. Další praktickou vlastností stojánku Alto Connect je systém pro uspořádání kabelů, který redukuje jejich obvyklou změť, a vnitřní prostor pro uložení USB kabelu, když není právě potřeba. Stojánek se rozloží jednoduše – dvě jeho nohy se přes sebe překříží do tvaru „X“. Gumové podložky zajišťují, že notebook bude ve stojánku usazen bezpečně. Stojánek Alto Connect je kompatibilní s notebooky PC i MacBook.


Logitech Alto Express – stojánek pro notebook

Pro lidi, kteří hledají elegantní a cenově dostupný stojánek pro svůj notebook, nabízí nový stojánek Logitech Alto Express stylové provedení z tvrzeného plastu s průsvitným povrchem a hladkými svižnými liniemi. Stojánek Alto Express z jednoho kusu je lehký a jeho rozložení vyžaduje skutečně minimální úkony – lidé jednoduše položí notebook na stojánek, připojí klávesnici a myš a mohou začít pracovat. Dvě gumové opěrky v přední části stojánku chrání notebook před sklouznutím a gumové patičky v zadní části stojánku jsou z polykarbonátového materiálu, který umožňuje snadné posouvání stojánku po stole, i když je v něm notebook již vložený. Vyklenutý design stojánku vytváří prostor pro uložení klávesnice a myši, když se právě nepoužívají. Stojánek Alto Express je kompatibilní s notebooky PC, MacBook i MacBook Pro.

Cena a dostupnost
Stojánky pro notebooky Alto Connect (doporučená maloobchodní cena 1.990,- Kč, 2.390,- Sk včetně DPH) a Alto Express (doporučená maloobchodní cena 890,- Kč, resp. 990,- Sk s DPH) by měly být k dostání ve Spojených státech i v Evropě počátkem července 2007. Dříve uvedený stojánek Logitech Alto je ve Spojených státech a v Evropě k dostání stále za doporučenou maloobchodní cenu 2.990,- Kč, 3.390,- Sk.

Společnost Logitech rozšířila svou řadu základního příslušenství pro notebooky. Mezi nové příslušenství společnosti Logitech patří brašny na notebooky Logitech Kinetik, USB rozbočovač se čtyřmi porty Logitech Premium 4-Port USB Hub for Notebooks a bezdrátová numerická klávesnice pro notebooky Logitech Cordless Number Pad for Notebooks. Tyto nové periférie tak dále rozšiřují řadu produktů společnosti Logitech pro notebooky, která rovněž zahrnuje myši pro notebooky, webové kamery, náhlavní sady a reproduktory, a současně představují dvě nové kategorie periférií Logitech pro notebooky – brašny na notebooky a USB rozbočovače.


Vzhledem k tomu, že prodeje notebooků převyšují množství prodaných stolních počítačů, využívá předností kompaktních notebooků různorodější skupina lidí. Nedávno provedená studie mezi 1.000 uživatelů notebooků, kterou sponzorovala společnost Logitech, ukázala čtyři hlavní typy uživatelů notebooků: lidi, kteří své notebooky používají doma, mladé profesionály a studenty, kteří notebooky používají doma, v kanceláři a v rámci svého města, nadšence pro technologie, kteří notebook používají a nosí s sebou prakticky všude, a mobilní profesionály.

„Přestože notebooky byly původně navrženy pro mobilní profesionály, v současné době víme, že si je kupuje širší vrstva lidí namísto tradičních stolních počítačů,“ řekl Charles Seiber, ředitel marketingu produktů pro notebooky společnosti Logitech. „Doba, kdy jsme si mohli myslet, že existuje pouze jeden typ uživatelů notebooků – bojovník na cestách – již pominula. Zjišťujeme, že každý uživatel notebooku má specifický okruh potřeb a zaslouží si, aby při nákupu snadno našel produkty, které jeho konkrétním potřebám budou odpovídat.“

Zatímco profesionálové na cestách nejspíše využijí přínos produktivity, který nabízejí snadno přenosné myši pro notebooky, nebo možnost být ve spojení s členy rodiny pomocí webové kamery, ti, kdo používají notebooky doma, spíše ocení výhody pohodlí stojánku a myši. Díky cennému poznání potřeb spotřebitelů a širokému výběru produktů navržených konkrétně pro zjištěné profily uživatelů mohla společnost Logitech pomoci velkým prodejcům lépe zorganizovat nabídku produktů v oddělení příslušenství pro notebooky.

Brašny na notebooky – pro lepší přenášení



Dvě nové brašny na notebooky – batoh Logitech Kinetik 15.4 Backpack a aktovka Logitech Kinetik 15.4 Briefcase – nabízejí stylovou a flexibilní variantu k tradičním brašnám na notebooky. Jak batoh Kinetik 15.4 Backpack, tak aktovka Kinetik 15.4 Briefcase jsou vybaveny vnější skořepinou, jež pomáhá notebook chránit před poškozením, a tvarovaným zadním panelem přizpůsobeným prohnutí zad.



Navržený vnitřní design poskytuje uspořádané přihrádky pro různé doplňky a rychlý a snadný přístup k notebooku a dalším zařízením. Brašny jsou vyrobeny z lehkých a odolných materiálů, takže se nosí snadno a přitom jsou velmi trvanlivé.

Nástroje pro zvýšení produktivity při práci s notebooky – pro vyšší výkonnost



USB rozbočovač se čtyřmi porty určený pro notebooky – celým názvem Logitech Premium 4-Port USB Hub for Notebooks – poskytuje uživatelům notebooků vysokorychlostní přenos souborů (až 480 Mbps) a indikátory jednotlivých portů. Vyznačuje se výrazným černým designem a dodává se s cestovním pouzdrem a napájecím adaptérem.



Bezdrátová numerická klávesnice pro notebooky Logitech Cordless Number Pad for Notebooks má praktická tlačítka pro klávesové zkratky, jež umožňují bez námahy zadávat data do aplikací jako jsou Microsoft Excel, kalkulačka a Internet Explorer. Mikropřijímač, který zajišťuje bezdrátové propojení v pásmu 2,4 GHz, pomáhá zajistit bezproblémovou funkci a lze jej pro snadný transport uložit dovnitř numerické klávesnice. Mezi další praktické vlastnosti patří rozšířená doba výdrže baterií až šest měsíců, kontrolka stavu nabití baterií a praktické cestovní pouzdro.

Cena a dostupnost
Batoh Logitech Kinetik 15.4 Backpack a aktovka Logitech Kinetik 15.4 Briefcase by se měly začít v Evropě prodávat od poloviny srpna a ve Spojených státech od září. Obě brašny budou mít doporučenou maloobchodní cenu 2.990,- Kc, 3.390,- Sk s DPH.

USB rozbočovač Logitech Premium 4-Port USB Hub for Notebooks (doporučená maloobchodní cena 890,- Kč, resp. 990,- Sk s DPH) a bezdrátová numerická klávesnice Logitech Cordless Number Pad for Notebooks (doporučená maloobchodní cena 990,- Kč, 1.190,- Sk včetně DPH) jsou ve Spojených státech k dostání již nyní a v Evropě by měly být k dispozici v červenci.

Zdroj a foto: Logitech