Hlavní navigace

Logitech vyrobil již miliardu myší

4. 12. 2008

Sdílet

První myš určenou pro maloobchodní prodej představila společnost Logitech v roce 1985, přičemž v roce 1996 dosáhla mezníku 100 miliónů prodaných myší.

CS24

Společnost Logitech dnes oznámila, že právě překročila magickou hranici jedné miliardy vyrobených myší. Není bez zajímavosti, že Logitech vyrábí počítačové myši již od roku 1980. Tehdy vyrobila vůj první model Logitech P4, který vidíte na obrázku hned pod tímto textem.


Podle analytické firmy Gartner používá dnes počítač s myší na celém světě více než miliarda lidí a další miliarda lidí začne s počítači podle očekávání pracovat do roku 2014. Logitech nepřestává se svými vizemi a těší se na další prodanou miliardu myší.


Společnost Logitech byla založena na statku ve švýcarském městečku Apples v roce 1981 a krátce nato si vytvořila silné vazby se Silicon Valley – svou první myš určenou pro maloobchodní prodej představila v roce 1985, přičemž v roce 1996 dosáhla mezníku 100 miliónů prodaných myší. O sedm let později překonaly prodeje myší hranici 500 miliónů kusů. V současné době Logitech prodává myši ve více než 100 zemích na celém světě a vyrábí průměrně 376.000 myší denně čili 7,8 miliónu každý měsíc. Ve chvíli, kdy Logitech oslavuje překročení nového mezníku, mnoho dalších lidí bude slavit čtyřicáté výročí prvního veřejného předvedení počítačové myši (viz obrázek).


Během oslav chce Logitech odměnit i své zákazníky a jako symbolický dárek jim umožňuje nahlédnout pod výrobní pokličku. Na blogu http://blog.logitech.com/ se tak můžete podívat, jak se taková počítačová myš, která se stala nepostradatelným příslušenstvím k počítači, vyrábí.

- - Čestmír Žák, Tomáš Šulc