Hlavní navigace

Loki

1. 12. 2008

Sdílet

Brutální seveřané, tajemná aztécká magie, disciplinování řečtí válečníci… a všemocní bohové. To j...


Brutální seveřané, tajemná aztécká magie, disciplinování řečtí válečníci… a všemocní bohové. To jsou hlavní protagonisté nové fantasy řežby.

Akční RPG Loki nás zavede do starověku, do doby plné legend a mýtů. Do doby, kdy bohové chodili mezi smrtelníky a zasahovali do jejich osudů. V úvodu hry si musíte vybrat, jakého bijce povedete na dlouhou pouť lemovanou rozsekanými mrtvolami nepřátel. K dispozici jsou hned čtyři hrdinové. Mocný norský válečník představuje klasický vraždící stroj. Elegantnější způsob boje je vlastní řecké bojovnici – skvěle ovládá lukostřelbu. Magické profese představují egyptský čaroděj a aztécká šamanka. Zatímco první jmenovaný ovládá elementální kouzla určená zejména k decimování nepřátel, indiánka čerpá svojí sílu z přírodních sil a dokáže sesílat léčivá kouzla či vyvolávat na pomoc různé tvory. Příběh se pro každou postavu liší, což hru svým způsobem zpestřuje. Při jakékoliv volbě se ale postupně podíváte do různých koutů světa a pobijete stovky, nebo spíše tisíce nepřátel. Mezi těmi najdeme různé kostlivce, démony a šelmy, ale také třeba mýtická stvoření jako třeba Medúzu nebo fénixe.
Kromě dobrodružství pro jednoho hráče ve hře najdeme i čtyři multiplayerové režimy. Můžete se například vrhnout do arény, bitvy několika hráčů nebo kooperativního boje proti nepřátelským hordám. Hra toho nenabízí úplně málo, na druhou stranu nepřichází v podstatě s žádným originálním nápadem, vše už tady prostě bylo, ať v legendárním Diablu nebo třeba čerstvém titulu Titan Quest, kte-
rý byl pro autory hlavním vzorem. A navíc, což je horší, hratelnost není zrovna strhující a po čase se prostě dostaví stereotyp. Přesto hru nezatracujeme, dokonce se jí nebojíme označit za lehce nadprůměrnou – příznivci starověkých legend a akčních RPG se u ní mohou slušně pobavit.

akční RPG
6.5
Výrobce: Cyanide
Vydavatel: Ascaron
Distributor v ČR: US Action
Lokalizace: titulky
Cena: 299?Kč
Multiplayer: ano
www.loki-game.com

Byl pro vás článek přínosný?