Hlavní navigace

Lost Odyssey

1. 12. 2008

Sdílet

S rostoucí oblibou herních konzol přicházejí i do Evropy klasická japonská RPG. Třeba titul Lost Odyssey, za n


S rostoucí oblibou herních konzol přicházejí i do Evropy klasická japonská RPG. Třeba titul Lost Odyssey, za nímž stojí Hironobu Sakaguči, tvůrce slavné série Final Fantasy.

Jak už v japonských RPG bývá dobrým zvykem, dočkáme se silného příběhu, jehož hlavním hrdnou je nesmrtelný Kaim. Nesmrtelnost je na první pohled možná lákavá, ale když přežijete všechny své přátele, lásky a kamarády, tak to zase tak skvělé není. Hráč se do příběhu dostává ve chvíli, kdy se svět po tisících letech dostává do období průmyslové revoluce, ovšem s fungující magií. Půjde o hodně zajímavý herní svět, možná něco ve stylu v mnoha ohledech revoluční-ho titulu Arcanum. Hra nabídne devět hratelných postav, s nimiž se budete prokousávat různými dějovými zvraty, rozhovory s mnoha NPC postavami a také četnými boji. Ty jsou řešeny trochu hybridním způsobem – kombinací tahového systému a akce. To znamená, že na provedení svých tahů máte jen určitý čas a navíc můžete správným stisknutím akční klávesy zvýšit účinnost svého útoku.
Jednotliví hrdinové by měli být hodně zvláštní, stejně jako jejich výzbroj – nebudou sice chybět klasické meče a sekery, ale dočkáme se i různých bambitek a magických artefaktů. Prostě dost úchylný mix, což znalce asijských her příliš nepřekvapí. Skvěle vypadající vizuální zpracování by vám mělo přiblížit již zmíněný svět, ve kterém se snoubí technologie s magií, čemuž také odpovídá repertoár nepřátel – od klasických fantasy potvor až po podivné roboty. Tato hra asi nebude tím pravým úplně pro každého, nicméně RPG pozitivní hráči akceptující trochu netradiční herní svět by si mohli přijít na své. Jak to nakonec bude, zjistíme na začátku roku 2008; a to exkluzivně jen na konzole Xbox 360.


rpg
7.9
www.mistwalker.info/lo.html

Byl pro vás článek přínosný?