Hlavní navigace

Luxusní LCD TV od LG

22. 7. 2007

Sdílet

Jak se LCD televizory dostávají do stále více domácností, zvyšuje se i konkurence na trhu, střední segment je tak přeplněný. LG proto nyní přichází s novou luxusní řadou TV, která zaujme HDTV rozlišením a širokou škálou barev.

LG uvádí řadu LCD televizorů Opus, jinak známou také jako LBX. Její hlavní předností je HDTV 1080p rozlišení, což využijí zejména v zemích, kde je HDTV běžně k dispozici, například v Japonsku.


Aby byl obraz co nejplynulejší a nedocházelo k trhání, zvládá displej obnovovací frekvenci 120Hz. Jak známo, LCD panely mají problém se zobrazováním plného spektra barev, nezvládnou tolik, co například CRT monitory. Nicméně technologie postupuje kupředu a LBX už umí přibližně 92% barev co americký televizní standard NTSC.
Do módy se opět dostávají oblé hrany, tomu odpovídá i design televizí Opus. Doplní je lesklý černý rámeček kolem obrazovky.

Prodávat se začnou v září a zájemce si musí připravit odpovídající tučnější sumu, za 42 palcovou verzi zaplatí 2 500 amerických dolarů, za 47“ už 3 300 a za největší 52“ pak dolarů 4 500.

- - Alexandr Radecký