Hlavní navigace

Mall Tycoon 2 - pokračování obchodní budovatelské strategie

17. 7. 2003

Sdílet

Hollistic Design vytvářejí další simulátor obchodního domu...

Tycoonovská budovatelská strategie Mall Tycoon od vývojářského týmu Hollistic Design se nedočkala uspokojivého hodnocení, přesto se však zapsala do srdcí mnoha hráčů. Z toho důvodu se autoři rozhodli vytvořit pokračování, které by se na pultech obchodů mělo objevit na podzim tohoto roku.



Již na první pohled je jasné, že Mall Tycoon 2 nebude stejně jako jeho starší bratříček žádným áčkovým titulem. Hra sice poběží na vylepšeném 3D grafickém enginu, ten však ničím nezaujme. Na druhou stranu se autoři mohou pokusit vyvrátit tvrzení, že v dnešní době hry prodává hlavně kvalitní vizuální zpracování. Pokud se jim totiž podaří zaručit dobrou hratelnost, přesune se ubohá grafika na druhou kolej.



A oč vlastně ve hře půjde? Opět budete stavět obchodní centrum a budete se při tom potýkat s nemalými problémy, jež jsou s tímto druhem podnikání spjaty. Nestačí pouze otevřít několik obchodů - musíte do nich rovněž nalákat co největší množství zákazníků. K tomu vám poslouží spousta vylepšení a nových prvků, které se v průběhu hry zpřístupní, ať se jedná o různé ozdobné obaly na dárečky nebo o bezpečnostní kamery či záchody s automatickým splachováním. Krom nabídky kvalitního zboží se totiž musíte rovněž starat o spokojenost zákazníků.



Oproti původní hře se v Mall Tycoon 2 můžete těšit na zbrusu nový interface a vylepšenou umělou inteligenci. Přes sedmdesát druhů zboží budete moci prodávat ve více než šedesáti krámech a nebude chybět ani šest různých druhů zaměstnanců, mezi nimiž najdete například i strážníky a uklízečky. Navíc se po vašem obchodním domě budete moci sami projít ve speciálním first person pohledu a vžít se tak do role zákazníka. Co říkáte, nezní to lákavě?

Autor článku