Hlavní navigace

"Malý" iPad možná na podzim

20. 4. 2012

Sdílet

 Autor: © Apple
Nezaručené zprávy o tabletu Nexus a „mini“ iPadu jdou ruku v ruce. Podle nedávných informací, by se malý iPad mohl na trhu objevit ve třetí čtvrtině letošního roku.

Nezaručené zprávy o tabletu Nexus a „mini“ iPadu jdou ruku v ruce. Podle nedávných informací, by se malý iPad mohl na trhu objevit ve třetí čtvrtině letošního roku, tedy ve stejnou dobu jako tablety s Windows 8, které se také mají objevit ke konci roku 2012. Podle spekulací by Apple mohl malý tablet nabídnout za 249 nebo 299 dolarů.

CS24

Informace o případném malém iPadu pocházejí z NetEaser a dle našeho názoru nezní příliš věrohodně. Proč by Apple prodával o něco menší tablet s Retina displejem za poloviční cenu? Ušetřit by se dalo v případě použití displejů s nižším rozlišením. Ty by podle zdroje měly vyrábět firmy Foxconn a Pegatron. O prototypech a testování malého iPadu se hovoří již delší dobu, ale prozatím neexistuje jediný důkaz jeho existence.

Pokud Apple skutečně představí malý tablet, znamená to jediné. Uvědomuje si hrozbu malých a levných zařízení jako jsou Amazon Kindle Fire, kterým se úspěšně daří ukusovat porce trhu s tablety. Neotřesitelná pozice iPadů jako by se začínala malinko chvět.