Hlavní navigace

Máme, co chceme !?!?

1. 8. 1998

Sdílet

Před více jak dvaceti lety začali počítačoví průkopníci slibovat "paperless office", neboli kancelář bez papíru....


Před více jak dvaceti lety začali počítačoví průkopníci slibovat "paperless office", neboli kancelář bez papíru. Zatím máme v našich kancelářích víc papírů než kdy předtím. Slabá většina voličů chtěla středopravicovou vládu, máme to, co máme (kočkopes je už asi slabé slovo). V oblasti IT to neustále vře, i když většina chce klid a stabilní růst. Končí dovolené (a prázdniny) i když chceme, aby trvaly mnohem déle. Co s tím?
Abychom si to nerozházeli s mnoha čtenáři, zůstaneme raději u naší oblasti IT. Výzkumná společnost IDC zjistila, že v Evropě je stálý nárůst prodeje osobních počítačů, i když v západních částech je mnohem větší než v oblastech středních a východních. Ale to jistě cítíme všichni; co je zajímavé, že v Bulharsku i Maďarsku by l nárůst za minulých dvanáct měsíců víc jak třicetiprocentní, kdežto u nás stagnuje . S prognózou růstu HDP na tento rok okolo jednoho procenta a příští rok asi dvouprocentní vás asi napadne, že politická nestabilita hospodářskému růstu moc nepomohla. Jenže, co s tím? Chtěli jsme to, co se děje?
Napadá mě (po poznámce J. Donáta), že je to podobné problému 2000. Je to problém také proto, že se při tvorbě programů na rok 2000 nemyslelo. Spousta (relativně) starých programů se tedy ještě používá, i když jsou neustále nabízeny nové. Znamená to, že jsme všichni příliš konzervativní, nebo že výměna strojů a/nebo programů nemusí být tak častá, hlavně když plní svůj účel . Nebo to znamená, že problém roku 2000 by nebyl tak důležitý, kdyby se programy měnily častěji??
Odpověď si každý musí najít sám. Co se divíte? Tak je to se vším - čím důležitější otázka, tím méně vám s ní někdo pomůže. Takže , čtěte PC WORLD, odpověď tam někde najdete!
Aby bylo vzrůšo, chystáme další vylepšení časopisu, a budeme vás podrobněji informovat v příštím čísle. Máte se na co těšit!!

Autor článku