Hlavní navigace

Mapy Google přichází v Praze s podrobným zobrazením ulic

18. 2. 2022

Sdílet

Mapy Google Autor: Google
Mapy Google se na území našeho hlavního města dočkaly dalšího vylepšení, které zpříjemní cestování zejména lidem s kočárky či vozíčkářům.

Mapy od Googlu (Google Maps) procházejí neustálým vývojem. Mnohé novinky, které se ve službě objeví, mají globální dosah. Někdy se však inovace dočkají pouze uživatelé v rámci určité lokality. To je také případ nejnovějšího vylepšení pro naši zemi, které se týká zatím pouze Prahy.

Mapy Google na území hlavního města přinášejí podrobné informace o rozvržení ulic. Uživatelé se tak mohou těšit na zobrazení přesného tvaru a šířky jednotlivých silnic, chodníků, přechodů pro chodce a ostrůvků. Díky tomuto vylepšení mohou zejména lidé odkázaní na invalidní vozík či rodiče s dětmi v kočárku plánovat své trasy s ohledem na možnosti přecházení přes ulice.

Praha se tak zařadila k dalším destinacím po celém světě, kde Google za pomoci umělé inteligence a znalosti městských krajin výrazně zpřesnil lokální zobrazení.

Pro zobrazení podrobných informací o rozvržení ulic a jejich tvaru nebo přechodů a ostrůvků pro chodce je nutné provést přiblížení pohledu v mapě. Při zobrazení širšího území jsou detaily v zájmu čitelnosti mapového podkladu i nadále skryty.

Mapy Google

Chcete-li si porovnat uskutečněnou proměnu mapového podkladu na území Prahy, pak si ji můžete prohlédnout na následující animaci, kterou zveřejnil Google.

Mapy Google

Pro úplnost se můžete podívat i na aktuální pohled do ulic Brna, kde je k dispozici stále ještě původní nezpřesněná podoba mapového podkladu.

Mapy Google

Chodci mohou v České republice v rámci Map Google využít také funkci Live View, která umožňuje nalezení správné cesty v ulicích prostřednictvím rozšířené reality.

Byl pro vás článek přínosný?