Hlavní navigace

Marvel Ultimate Alliance 2 - kompletní sebranka superhrdinů

12. 4. 2009

Sdílet

Pokračování velice kvalitní komiksové hry v sobě přinese čtyřiadvacet superhrdinů, kteří se budou navzájem mydlit v misích na pozadí občanské války. Nechybí ani RPG prvky a superschopnosti!

Stačí se podívat ne přehled nejúspěšnějších filmů poslední doby a i méně bystrý člověk pozná, která bije. Ano, komiksové snímky se těší nebývalé popularitě, což dokázala jak trilogie o Spider-Manovi, tak fantastický Temný rytíř, který se neomylně vyšplhal na post jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob. A to ve všech těchto filmech byl pouze jeden superhrdina. Teď si představte projekt, ve kterém by jich byly více jak dvě desítky. No není to paráda? Zaručená hitovka? Inu, ještě se neukvapujme a pojďme si ten projekt jménem Marvel Ultimate Alliance 2 přiblížit.

 


Jak už číslovka za názvem napovídá, tato hra nespadla z čistého nebe. Jedná se o pokračování marvelácké rubačky křížené s RPG. Společnost Activision si před několika lety řekla, že by hra, kde by hráč mohl hrát za prakticky všechny superhrdiny ze stáje komiksového vydavatelství Marvel, rozhodně nebyla špatná. A tak pověřil studio Raven Software, a to hru zpracovalo. A nutno říct, že velice kvalitně. Prodaly se jí miliony, recenzenti byli spokojeni, a tak se začalo pracovat na druhém dílu, tentokrát ale ve studiu Vicarious Software.

 


Změna vývojářů však neznamená, že by se hra od svého předchůdce nějak odklonila. Naopak, bere si z něj to nejdůležitější, tedy herní koncept. Opět si tak užijete rubačku z 3D izometrické perspektivy. Na postavy se tak díváte svrchu, ovšem kamerou můžete hýbat, otáčet, zoomovat apod. Jednu ze čtveřice postav, tedy superhrdinů, ovládáte přímo. Další tři potom spadají do kompetence umělé inteligence, která se v originále ukázala být velmi schopnou a nápomocnou. Povětšinou jde o mlácení do protivníků, a to poměrně jednoduchou formou, kdy máte jen několik úderů, které spojujete do komb.

 


Ovšem postupem času, se splněnými úkoly a zabitými nepřáteli získáváte zkušenosti, které pak měníte za lepší speciální schopnosti. Sestavu čtyř superhrdinů si navíc můžete vybrat z plejády celkem čtyřiadvaceti reků, tedy v podstatě plného obsazení marveláckých komiksů. Nechybí ty nejznámější jako Kapitán Amerika, Spider-Man, Iron Man atd.

 


Zpočátku ale musíte učinit důležitou volbu. Autoři totiž hru zasadili do doby občanské války mezi superhrdiny, tudíž je třeba si vybrat jeden z táborů, za který budete bojovat. Podle toho se bude lišit průběh hry a především její závěr. Ať už se ale rozhodnete pro kterýkoliv tým, můžete si ho sami sestavit z dostupných hrdinů.

 


Pokud můžeme soudit ze zkušeností s předchůdcem, čeká nás opravdu zábavná a řemeslně dobře zpracovaná hra. Nepůjde sice o nijak sofistikovanou hratelnost, ale přece jen - nějaké té hádanky se dočkáte. Na jejich plnění také využijete speciálních schopností hrdinů. Každý má přitom zcela odlišné a některé se navíc dají kombinovat do takzvaných superschopností. Stačí spojit dva tři talenty a bude opravdu hodně rušno. Aby to celé bylo náležitě spektakulární, připravili tvůrci také plně zničitelné prostředí a kvalitní grafický engine. Máme se zkrátka na co těšit!

 

CS24