Hlavní navigace

McAfee Data Loss Prevention

1. 4. 2007

Sdílet

McAfee představilo software McAfee Data Loss Prevention (DLP) Host, jenž má za úkol zajistit komplexní ochranu před zt...


McAfee představilo software McAfee Data Loss Prevention (DLP) Host, jenž má za úkol zajistit komplexní ochranu před ztrátou důvěrných dat. Nabízí kontrolu a přehled o datech, která opouštějí koncové počítače jednotlivých zaměstnanců firmy přes e-mail, instant messaging, jako vytištěné dokumenty, na médiích USB nebo CD-R apod.
Řešení McAfee DLP Host obsahuje funkce, k nimž patří ochrana definovaná podle obsahu i kontextu. Ta brání přenosu citlivých dat dokonce i v případě, že jsou dále zpracována, zkopírována, vložena do jiných dokumentů, zkomprimována nebo zašifrována. McAfee DLP Host také poskytuje ochranu před ztrátou dat prostřednictvím vzdálených uživatelů.
Řešení McAfee DLP Host se skládá z agentského softwaru a protokolovacího a správcovského serveru. Pomocí tohoto serveru mohou správci zabezpečení uplatňovat pro koncové body firemní sítě centrálně řízenou politiku, v reálném čase monitorovat probíhající události a vytvářet hlášení o těchto aktivitách.

Delphi 2007

CodeGear, dceřinná firma společnosti Borland, oznámila uvedení produktu Delphi 2007 for Win32. S jeho pomocí mohou vývojáři vytvářet klientské aplikace rozšířené tak, aby plně využívaly uživatelské rozhraní Windows Vista Aero. Nová verze Delphi též umožní tvorbu dynamických webových aplikací využívajících technologií AJAX (Asynchronous JavaScript and XML). Delphi pro platformu Win32 dále obsahuje novou databázovou architekturu DBX 4, která podporuje poslední verze dnes nejpopulárnějších relačních databázových systémů včetně Microsoft SQL Server, InterBase od společnosti CodeGear, MySQL a Oracle. Další novinkou z dílny CodeGearu je Delphi for PHP. Poskytuje výhody produktivity prostředí typu RAD vývojářům webových aplikací v jazyce PHP.

Trend Micro ScanMail for MS Exchange 8.0

Společnost Trend Micro Inc. ohlásila nejnovější verzi svého bezpečnostního řešení Trend Micro ScanMail for MS Exchange 8.0. Toto vydání nadále poskytuje ochranu před hrozbami přicházejícími e-mailem a nově podporuje Exchange Server 2007. Nyní zahrnuje navíc ochranu před spywarem a umožňuje obranu před bezprostředními (zero-day) útoky, obrázkovým spamem a webovými hrozbami. Produkt rovněž prošel optimalizací výkonnosti a dále se rozšířila jeho integrace do infrastruktury Microsoft. Nativně podporuje 64bitová Windows, plně spolupracuje s filtrem Microsoft IMF (Intelligent Message Filter) a využívá clustery určené pro zotavení po selhání. Propojuje se s řídicím softwarem MoM (Microsoft Operations Manager) a podporuje tichou instalaci Microsoft Systems Management Serveru pro snazší nasazení a správu. Nové antivirové otisky v Exchange Serveru 2007 umožňují Trend Micro poskytovat přírůstkové skenování, zlepšující výkonnost systému.

Autor článku