Hlavní navigace

McAfee uvádí ePolicy Orchestrator 4.5

10. 7. 2009

Sdílet

Průzkum bezpečnostního sektoru podle McAfee ukazuje, že v sítích velkých podniků se používá řešení až 200 různých dodavatelů zabezpečení IT.

 

Firmy mají složitá prostředí, jejichž údržba znamená velké finanční náklady; optimální není v těchto případech ani míra ochrany. Jednotlivé nástroje nejsou obecně schopné mezi sebou sdílet informace, koordinovat reakce na hrozby a dávat do souvislosti jednotlivé bezpečnostní incidenty.

 

Chtějí-li organizace optimalizovat svou bezpečnostní architekturu, tj. dosáhnout nejvyšší možné úrovně ochrany, snížit míru rizika i své náklady, měly by podle McAfee zvážit čtyři hlavní skutečnosti:

- Integrovaná ochrana napříč jednotlivými systémy a sítěmi zajistí ve své třídě nejlepší vícevrstvou ochranu, koordinovanou a korelovanou napříč různými prostředky ochrany a bezpečnostními senzory.

- Automatizované zajištění shody těsně integrované s lepším ekosystémem zabezpečení posiluje schopnost podniku dosáhnout a udržet shodu s předpisy prostřednictvím přístupu založeného na analýze rizik.

- Inteligentní ochrana před hrozbami v reálném čase přináší detekci založenou na technologii cloud computingu a možnosti distribuce, které pokrývají všech pět primárních vektorů, jimiž se dnes šíří hrozby.

- Otevřená platforma pro správu zabezpečení poskytuje jedinou konzoli pro správu, integruje prostředí, v němž jsou nasazena řešení od více dodavatelů, a zajišťuje úplný (end-to-end) přehled o bezpečnostní situaci.

 

CS24

Nová platforma McAfee ePO 4.5 má pomoci splnit právě uvedené čtyři požadavky. Právě vydaná nejnovější verze přináší podle dodavatele vylepšenou škálovatelnost, nové webové rozhraní pro správu, nové workflow a automatizovaný systém, který dále zefektivňuje bezpečnostní operace. Administrátoři mohou pomocí této platformy mj. vyvíjet bezpečnostní politiky, a automatizovat tak ochranu založenou na uživatelských profilech a nikoliv pouze na systému nebo zařízení (to je zvlášť důležité pro možnosti šifrování a filtrování adres URL). Další vlastností je integrace s řešeními HP OpenView a BMC Remedy, která umožňuje automatizovat úlohy workflow a dodat bezpečnost jako transparentní součást IT operací.