Hlavní navigace

McAfee kupuje Secure Computing, vzniká jedna z největších bezpečnostních firem

23. 9. 2008

Sdílet

Společnost McAfee kupuje Secure Computing Corporation. Hodnota transakce bude přibližně 465 milionů dolarů. Technologie TrustedSource společnosti Secure Computing mj. rozšíří možnosti McAfee poskytovat bezpečnost jako službu naloženou na cloud computingu...

Společnost McAfee kupuje Secure Computing Corporation. Hodnota transakce bude přibližně 465 milionů dolarů (5,75 dolarů za běžnou akcii Secure Computing a navíc 84 milionů dolarů za preferenční akcie) a bude zaplacena v hotovosti. Akvizicí vznikne celosvětově jedna z největších bezpečnostních firem.

Secure Computing nabízí komplexní sadu řešení pro ochranu kritických webových aplikací, e-mailu a síťových prostředků. Společnost McAfee předpokládá, že díky akvizici posílí svoji pozici v oblasti správy bezpečnostních rizik (SRM, Security Risk Management). „Předpokládáme, že spojením řešení obou společností dosáhneme v tomto segmentu ročních příjmů téměř 500 milionů dolarů,“ uvedl Dave DeWalt, výkonný ředitel společnosti McAfee.

Technologie TrustedSource společnosti Secure Computing rozšíří možnosti McAfee poskytovat bezpečnost jako službu naloženou na cloud computingu. McAfee bude nyní moci nabídnout kompletní správu životního cyklu dat a obsahu v síťovém prostředí, filtrování, šifrování, blokování škodlivého obsahu, archivaci, reportování a prostředky k zajištění shody s předpisy.

Výkonný ředitel a prezident Secure Computing Dan Ryan mj. uvedl, že společnost očekává přínos akvizice zejména díky rozšíření svých prodejných kanálů, dále vzhledem k synergii obou produktových řad a ve spojení s výzkumným týmem McAfee.

Transakce podléhá schválení akcionářů společnosti Secure Computing Corporation a souhlasu regulačních orgánů. Očekává se, že bude dokončena ve 4. čtvrtletí letošního roku. Společnost McAfee předpokládá, že po dokončení tohoto procesu budou technologie Secure Computing začleněny do obchodní jednotky dodávající produkty pro zabezpečení sítí. V čele této divize bude stát Dan Ryan, současný prezident a výkonný ředitel Secure Computing.

Secure Computing má po celém světě více než 22 000 zákazníků, k nimž patří asi polovina firem z žebříčků Fortune 50 a Fortune 500. Společnost sídlí v kalifornském San Jose.

Viz také
Symantec kupuje PC Tools
McAfee kupuje Reconnex a nabídne samoučící se technologii
Evropská komise povolila Googlu koupit DoubleClick