Hlavní navigace

McAfee nabízí v souvislosti s chybou v Internet Exploreru projekt Aurora

20. 1. 2010

Sdílet

Společnost McAfee byla jednou z prvních firem, která dokázala uvést podrobnosti o tom, co se v Číně  přihodilo Googlu (původně se předpokládalo, že byl proveden pomocí zneužití zranitelnosti v Adobe Readeru).

McAfee nyní upozorňuje, že obětí tohoto typu útoku se stalo 30 dalších firem a tento počet neustále roste.

Společnost McAfee proto oznámila, že spouští „operaci Aurora“, která by měla firmám a organizacím pomoci zjistit, zda se také nestaly terčem podobného napadení. V rámci operace Aurora se nabízejí i tipy, jak dosud neopravený problém vyřešit; společnost McAfee umožňuje také zdarma vyzkoušet pokročilou obrannou technologii. Uživatelé produktů společnosti McAfee jsou nyní již chráněni pomocí aktualizovaných souborů definic, které jsou k dispozici v rámci služeb na bázi cloud computingu.

CS24

„Jedná se o zlomový okamžik v dějinách počítačové kriminality,“ uvedl George Kurtz, Chief Technology Officer společnosti McAfee. „Dosud jsme nikdy nebyli svědky, že by se terčem tak masivního, cíleného a koordinovaného útoku stala komerční firma. Natolik sofistikované akce v minulosti cíleny jen například proti armádním sítím.“

Další podrobnosti o útoku na Google i o projektu Aurora najdete na blogu CTO George Kurtze na  a přímo na webu projektu Aurora.