Hlavní navigace

McAfee uvádí nové verze svých bezpečnostních produktů

1. 11. 2007

Sdílet

Společnost McAfee začala prodávat nové verze svých bezpečnostních produktů pro rok 2008, určené domácím uživatelům. Jedná se o tři sady, jež se odlišují množstvím nástrojů a funkcí, které jsou v nich obsaženy. Cena se podle typu sady pohybuje od 1 499 Kč do 2 599 Kč.

Společnost McAfee začala prodávat nové verze svých bezpečnostních produktů pro rok 2008, určené domácím uživatelům. Jedná se o tři sady, jež se odlišují množstvím nástrojů a funkcí, které jsou v nich obsaženy. Cena se podle typu sady pohybuje od 1 499 Kč do 2 599 Kč.

Mezi novinky oproti dřívějším verzím patří například integrovaná bezpečnost vyhledávání a prohlížení webových stránek (označované jako SiteAdvisor), ochrana před riziky e-mailu a instant messagingu nebo sjednocené licencování. Další inovací je u McAfee chápání bezpečnostního softwaru v prvé řadě jako služby, která uživatelům zabezpečuje v rámci platné licence stále aktuální verzi produktu.

Uváděné produkty jsou k dispozici ve třech sadách: od základní McAfee VirusScan Plus, přes McAfee Internet Security Suite až po nejkomplexnější McAfee Total Protection.
  • Sada VirusScan Plus obsahuje nástroje pro bezpečné prohledávání a prohlížení webů, blokování virů, hackerů a spyware, dále pak službu automatické aktualizace a prostředek pro „lepší zdraví počítače“, starající se o pořádek na disku a odstraňující nepotřebné soubory. Cena za jednu licenci na rok je 1 499 Kč včetně DPH, licence pro tři počítače je pak za 1 699 Kč.
  • Rozšířená sada Internet Security Suite kromě všech funkcí základní sady navíc obsahuje nástroje pro zabezpečení identity uživatele, ochranu před spamem a podvodnými e-maily, ochranu dětí při prohlížení webu a prostředek pro zálohování a obnovu souborů. Licence pro tři počítače stojí 1 999 Kč včetně DPH na rok.
  • Nejširší sada McAfee Total Protection obsahuje oproti Internet Security Suite ještě nástroje pro správu a ochranu domácí sítě a také SiteAdvisor Plus, který rozšiřuje hodnocení bezpečnosti i na odkazy v e-mailech a chatových zprávách. Licence pro tři počítače stojí u této verze 2 599 Kč včetně DPH na rok.

Ke všem produktům je poskytovaná nepřetržitá technická podpora prostřednictvím on-line chatu. Celkový přehled o stavu ochrany je pak integrovaný v službě centrální správy, která umožňuje snadno měnit nastavení všech instalovaných komponent či přidávat další.

Nové bezpečnostní produkty společnosti McAfee budou na trhu konkurovat řešením od společností Symantec (o nabídce Symantecu pro rok 2008 jsme informovali zde), ESET či Grisoft, které také nabízejí produkty, sloužící ke komplexní ochraně informačních technologií a tím i uživatelů samotných.

 

Autor článku