Hlavní navigace

Měděný Scythe Ninja

17. 1. 2008

Sdílet

Společnost Scythe slaví pět let působení na trhu. K této příležitosti připravila limitovanou edici chladiče Ninja v celoměděném provedení.

Scythe se za pět let stala v oblasti chlazení uznávanou společností a její chladiče, jako právě Ninja, jsou i přes vyšší cenu populární pro svůj propracovaný design, nízkou hlučnost ventilátorů a dobrý chladící výkon.

K výročí pátých narozenin společnost připravila celoměděnou verzi populárního chladiče Ninja. Díky použití mědi je chladič sice těžší (běžná verze Ninji má pouze měděné jádro), ale zase má lepší chladící vlastnosti a výrobce mohl použít o něco tišší ventilátor (běží pomaleji).

Chladič má rozměry 110x110x150mm a hmotnost 1015 gramů bez ventilátoru (1130 gramů s ventilátorem). Z důvodu vyšší hmotnosti se Scythe rozhodl dávat k chladiči backplate pro socket LGA775, chladič se místo plastových úchytek šroubuje k plechu, který je umístěn z druhé strany desky. Chladič je ale možné osadit i na desky s AMD sockety 754, 939, 940 a AM2, zde však backplate přibalen není a výrobce doporučuje si jej zakoupit (pokud už u vaší desky není).

Protože se jedná o chladič připravený k výročí firmy, nebude se prodávat dlouho a bude ho pouze limitované množství. I přes výročí na něj výrobce nasadil běžnou cenu - bude se prodávat za 70 USD (1300Kč bez DPH), dostupnost do několika týdnů.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?