Hlavní navigace

Meta do budoucna zavede program na ověřování faktů na platformě Threads

14. 12. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sociální síť Threads v budoucnu obdrží program pro ověřování faktů. Tak zní slova šéfa Instagramu Adama Mosseriho, který chce do mobilní aplikace relativně nové sociální sítě dostat možnost pro ověřování pravdivosti jednotlivých příspěvků.

Šéf Instragramu Adam Mosseri zveřejnil, že společnost pracuje na vytvoření programu pro kontrolu faktů. Podle magazínu Engadget Mosseri přímo neřekl, co by takový program obnášel, připustil pouze, že vlákna budou „přiřazovat“ hodnocení faktů z Facebooku nebo Instagramu v jednotlivým vláknům.

„Našim cílem je, aby partneři provádějící ověřování faktů měli možnost kontrolovat a hodnotit dezinformace přímo v aplikaci“ řekl také Mosseri.

V současné době není ověřování faktů na Instagramu nebo Facebooku možné, namísto toho mají příspěvky pouze označení typu nepravdivé. Nový program pro ověřování faktů by se mohl na síť dostat začátkem příštího roku.

Thread oficiálně v Evropě už ve čtvrtek. Vybraní uživatelé se na síť podívají dokonce o pár hodin dříve Přečtěte si také:

Thread oficiálně v Evropě už ve čtvrtek. Vybraní uživatelé se na síť podívají dokonce o pár hodin dříve

Podle Mety by mohly třetí strany provádějící kontrolu faktů označit a zkontrolovat obsah, který koluje ve vláknech. Uživatelé by následně měli možnost zvýšit, snížit nebo zachovat úroveň dosahu takto ověřeného fakty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.