Hlavní navigace

Microsoft chystá na jaro 2009 Service Pack 2 pro Office 2007

28. 10. 2008

Sdílet

Společnost Microsoft ve firemním blogu tento týden informovala o tom, že druhý servisní balíček (SP2) pro kancelářskou sadu Office 2007 bude vypuštěn mezi únorem a dubnem 2009.

Společnost Microsoft ve firemním blogu tento týden informovala o tom, že druhý servisní balíček (SP2) pro kancelářskou sadu Office 2007 bude vypuštěn mezi únorem a dubnem 2009.

SP2 by měl obsahovat podporu pro Open Document Format (ODF), který využívá konkurenční software OpenOffice.org, dále pak bude plně podporovat standard PDF od Adobe a také vlastní XML formát Microsoftu XPS, který se snaží být alternativou právě k PDF.

O těchto novinkách se vědělo již z dřívějška, přičemž na firemním blogu se objevily informace o dalších vylepšeních, mezi které má patřit vyšší výkon Outlooku 2007, vylepšení v sestavování diagramů v Excelu 2007, podpora objektových modelů v PowerPointu 2007 a Wordu 2007, nástroj pro odinstalovávání servisních balíčků Office 2007 či zlepšení u serverových edicí tohoto softwaru.
Tyto ohlášené novinky jsou vítanou změnou oproti SP1 pro Office 2007, který byl vydán loni v prosinci a který přinesl hlavně opravu chyb místo nových funkcí. Bližší informace plánuje Microsoft zveřejnit v následujících týdnech.

V této souvislosti stojí za to zmínit včerejší ohlášení Microsoftu v ČR, který se rozhodl prodloužit prodej zlevněné sady Microsoft Office 2007 pro studenty a domácnosti za doporučenou cenu 1 690 Kč včetně DPH. V rámci nabídky je nyní tato sada dodávána společně s výukovým programem Edu-learning, který všem uživatelům nabízí systém výuky práce s aplikacemi Word, Excel a PowerPoint.

Pro segment menších firem Microsoft zároveň připravil speciální nabídku sady Microsoft Office Small Business 2007, jejíž cena bude do konce roku 2008 snížena o 25 %. Microsoft tímto podle svých slov zpřístupňuje své produkty nejen domácí uživatelům, ale i menším firmám a organizacím.

Viz také:
Microsoft skončí s aktualizacemi pro MS Office 2003 SP2
Microsoft chystá na příští týden 4 kritické záplaty pro Office

Autor článku