Hlavní navigace

Microsoft chystá Service Pack 2 pro Vistu

21. 10. 2008

Sdílet

Společnost Microsoft začne v nejbližších týdnech s testy beta verze chystaného druhého servisního balíčku pro Windows Vista. Co SP2 pro Vistu konkrétně přinese za novinky a kdy orientačně můžeme vyhlížet finální verzi?

Společnost Microsoft začne v nejbližších týdnech s testy beta verze chystaného druhého servisního balíčku pro Windows Vista. Co SP2 pro Vistu konkrétně přinese za novinky a kdy orientačně můžeme vyhlížet finální verzi?

Minulý pátek byli podle informací webu Neowin.net vybraní testeři přivítáni do testovací fáze SP2 pro Vistu a obecně se očekává, že tato první beta verze bude určena jen pro omezenou skupinu a ne pro širokou veřejnost. Testy by měly podle informací Neowin.net začít do čtyř týdnů.

Co se týká obsahu Service Packu 2 pro Vistu, očekává se, že kromě řady oprav a aktualizace bude obsahovat i nejnovější desktopový vyhledávací engine od Microsoftu Windows Search 4.0 (přičemž uživatelé Visty měli možnost nainstalovat si jej prostřednictvím automatických aktualizací již v červenci), podporu pro Bluetooth 2.1 a také pro nové 64bitové procesory Nano od firmy Via.

Spekulace o tom, že by Microsoft měl poslat zkušební verzi SP2 pro Vistu se objevily již na začátku tohoto měsíce, kdy Microsoft rezervoval místo v rozvrhu v rámci své databázi podpory pro servisní balíčky pro Vistu a Windows Server 2008.

Bloggerka Mary Jo Foley kromě toho, že potvrdila informace Neowin.net dokonce tvrdí, že několik testerů již druhý servisní balíček pro Vistu obdrželo a Microsoft chce údajně tento Service Pack vydat před dokončením Windows 7. Z toho však vyplývá, že si na jeho finální verzi možná budeme muset počkat i více než rok (neboť vydání Windows 7, nástupce Visty, je plánováno na přelom 2009 a 2010.)
Nenechte si ujít:
Microsoft vylepší ve Windows 7 další problematickou funkci z Visty - UAC

Microsoft vyvíjí zcela nový operační systém Midori

Microsoft upřesnil datum vydání Windows 7

Microsoft opravuje chyby v Service Packu 1 pro Vistu

Výzkum: Třetina nových PC je downgradovaná z Visty na Windows XP

Windows 7: Kódové označení bude oficiálním názvem

Co se týká tohoto operačního systému, minulý týden jej CEO Microsoftu Steve Ballmer obhajoval před analytiky Gartneru a více informací o tomto rozhovoru najdete v článku Windows 7 budou prý mnohem lepší Visty.