Hlavní navigace

Microsoft Flight Simulator X

22. 4. 2007

Sdílet

Létat v oblacích naštěstí nemusíte jen při cestách s drahými leteckými společnostmi či za použití psychotropních látek, ale i díky povedenému leteckému simulátoru.

Létat v oblacích naštěstí nemusíte jen při cestách s drahými leteckými společnostmi či za použití psychotropních látek, ale i díky povedenému leteckému simulátoru.



Přiznejme si to na rovinu – hry tohoto žánru nepatří zrovna mezi nejčastěji vydávané tituly. Důvod je jasný; obvykle jsou tak složité a náročné na znalosti hráče, že se nemohou stát masovou zábavou a tudíž kasovním trhákem. Dnes již legendární série Microsoft Flight Simulator však ve svém desátém díle nabízí přeci jen docela dost prostoru i relativně začínajícím hráčům.



Titul je samozřejmě opět o létání v rozmanitých civilních letadlech. Akční hráči a váleční veteráni tak nenajdou příliš materiálu k pobavení, zatímco všichni fandové aviatiky obecně budou ve svém živlu. Hra navíc přináší mnoho nových prvků, z nichž asi nejzásadnější jsou propracovanější scénáře, myšleno strukturou i „příběhem“ zdůvodňujícím, proč je potřeba to či ono vykonat. Od triviálních úkolů typu odstartovat z letištní plochy a nerozsekat přitom letadlo na kusy se postupně dopracujete třeba k takovým misím, jako je hledání ztracených zvířat v přírodním parku či různé záchranné a humanitární operace.



V rámci krátkého článku je v podstatě nemožné vystihnout vše, co Microsoft Flight Simulator X nabízí, ale vězte, že na běžný spotřební produkt, kterým hra bezpochyby je, jde o neuvěřitelný obsah. Coby virtuální pilot samozřejmě musíte zvládat pilotáž, ale také navigaci, komunikaci s řídícími věžemi a spoustu dalších činností. K tomu připočtěme široké multiplayerové a onlinové možnosti, jako je řízení letounu ve dvou či simulování operátora na řídící věži skutečným hráčem. Velice kvalitní je i grafické zpracování s detailní krajinou, ovšem druhým dechem musíme dodat, že engine hry si vybírá dost krvavou daň formou vysokých hardwarových požadavků.



Hodnocení: 8,4
Výrobce: Microsoft Game Studios
Vydavatel: Microsoft
Distributor pro ČR: Microsoft
Lokalizace: manuál
Cena: 1499 Kč (standardní verze) / 1999 Kč (DeLuxe verze)
Multiplayer: ano