Hlavní navigace

Microsoft koupil pro webové Office doménu Office.com

10. 8. 2009

Sdílet

Microsoft získal doménu office.com od jedné společnosti se sídlem v Bruselu, vyplývá to ze záznamů internetových registrací.

Doména, která byla původně pronajmuta společnosti ContactOffice Group, jež provozuje online služby, byla přepsána na společnost Microsoft v úterý, dokazují to záznamy portálu WHOIS.

Na stránce Office.com nyní najdete pouze zprávu od společnosti ContactOffice, ve které stojí, že stránka byla přesunuta na doménu office.contactoffice.com, portál, který tato evropská firma vlastní od roku 1999.

"Od pátku 31. července 2009 nebude stránka Office.com dále k dispozici," uvádí Tom Graham, zaměstnanec společnosti ContactOffice, ve zprávě, kterou ještě stále můžete vidět na zmiňovaném webu. "Takže pokud využíváte POP nebo IMAP ve spojení s Office.com, musíte si změnit nastavení na pop.contactoffice.net nebo imap.contactoffice.net," dodává Graham.

Firma ContactOffice neodpověděla na emaily ohledně prodeje portálu, Microsoft se k tomu také nevyjádřil.

Long Zheng, který první přišel se změnou vlastníka domény Office.com ve zprávě na svém blogu I Started Something, spekuluje, že Microsoft využije tuto stránku pro blížící se online verze svých populárních programů Word, Excel, PowerPoint a OneNote.

Microsoft představil Office Web minulý měsíc a sliboval, že uživatelé budou moci využívat základní verze programů zdarma. Zaměstnanci společností se Software Assurance plány budou také moci využívat Office Web bez poplatků.

Beta verze Office Web je naplánována na pozdější část tohoto roku, finální verze vyjde ve stejné datum jako Office 2010, který je naplánován na první čtvrtletí roku 2010.