Hlavní navigace

Microsoft: Nová mobilní Windows pro podniky již letos

20. 6. 2010

Sdílet

Microsoft svůj nový mobilní operační systém pro podniková zařízení uvolní ještě v tomto roce. Snaží se tak zákazníkům nabídnout lepší aktualizační cyklus.

„Operační systém Windows Embedded Handheld se na trh dostane koncem tohoto roku a bude založen na platformě Windows Mobile 6.5,“ uvedl David Kelley, produktový manažer pro Windows Embedded, během prezentace smartphonu Motorola ES400, který poběží právě s WM 6.5, v New Yorku. O rok později pak společnost plánuje vydat i další verzi OS Windows Embedded Handheld, která však již bude stavět na Windows Embedded Compact 7. „Tato verze nabídne bohatší user experience (uživatelský prožitek), bude spolehlivější a přinese i lepší bezpečnostní funkce,“ řekl Kelley.

U nadcházejících mobilních operačních systémů by chtěl Microsoft také zajistit zpětnou kompatibilitu a bezproblémový přechod z Windows Mobile 6.5. Má se tím zlepšit životní cyklus takových přístrojů, jako jsou smartphony.

Větší naděje společnost vkládá do Windows Embedded Compact 7, o jehož vývoji poprvé informovala v minulém měsíci, kdy také uvedla, že jde o další generaci platformy Windows Embedded CE. Takové systémy mohou být kromě chytrých telefonů použity například i v set-top boxech. Spotřebitele mobilních přístrojů Microsoft hodlá i nadále oslovovat prostřednictvím značky Windows Phone.

Na trhu se smartphony v poslední době panuje nezvykle velké konkurenční prostředí. Platformě iPhone totiž roste hned několik levnějších konkurentů s operačním systémem Android. Patří mezi ně například Galaxy 3 a Galaxy 5 od Samsungu či nový model Xperia X8 od Sony Ericsson. Více se dočtete v článku Levné smartphony s OS Android pomohou porazit iPhone.

Byl pro vás článek přínosný?