Hlavní navigace

Microsoft odhaluje budoucnost Visual Studia a .NET Framework

30. 9. 2008

Sdílet

Microsoft dnes oficiálně představil některé změny, které přinesou nové verze jeho vývojářských nástrojů s označením Visual Studio 2010 a .NET Framework 4.0.

Microsoft se zaměří na pět základních oblastí: rozvoj platforem nové generace, tvorbu specializovaných aplikací pro konkrétní obchodní procesy, podporu nových trendů jako jsou distribuované webové aplikace, usnadnění spolupráce jednotlivých členů vývojového týmu během celého životního cyklu aplikací a s tím spojené zefektivnění práce vývojářů.


Demokratizace životního cyklu aplikací

Současný přístup k vývoji aplikací a jejich následným úpravám vede v některých případech k prodlužování vývojových cyklů a snižování produktivity práce. Visual Studio Team System 2010 (VSTS 2010) přináší takové funkce, které usnadní všem členům vývojového týmu přispívat k vývoji aplikací v průběhu celého jejich životního cyklu. Mezi tyto funkce patří:

Modelovací nástroje. Nová architektura VSTS2010 umožní vytvářet a používat modely pro nastavení systémových i obchodních funkcí v grafickém prostředí. Podporuje prostředí Unified Modeling Language (UML) i Domain Specific Language (DSL). Přicházející modelovací nástroje ve Visual Studiu 2010 jsou součástí nové modelovací platformy zaměřené na komplexní návrh, tvorbu a správu servisně orientovaných aplikací. Budou využívat jednotnou metadata repository homogenně propojenou s ostatními metadaty a zdrojovými kódy životního cyklu aplikací.  
      
Snaha o zvýšení efektivity testování. VSTS 2010 přináší nástroje pro testování aplikací v průběhu celého životního cyklu aplikací. Nové funkce zahrnují nástroje pro odstranění nereprodukovatelných chyb, nastavení a nasazení testů, plánování testů a sledování jejich průběhu.

Možnosti spolupráce. Team Foundation Server (TFS) umožní vývojovým týmům nastavit a přizpůsobit aspekty agilního programování a sledovat změny zdrojového kódu v grafickém prostředí. VSTS 2010 poprvé přináší také podporu sestavování softwaru založeného na pracovních procesech, které umožní odhalit chyby před tím, než ovlivní práci ostatních členů týmu.

Podrobnější informace o Visual Studiu 2010 a .NET Framework 4.0 naleznete na adrese http://go.microsoft.com/?linkid=9537302.

- - Jan Mazal

Byl pro vás článek přínosný?