Hlavní navigace

Microsoft Office 2003 SP3

21. 9. 2007

Sdílet

Microsoft vydal v pořadí již třetí balíček záplat a vylepšení pro sadu kancelářských aplikací Office 2003. Těžiště jako obvykle leží hlavně v sumarizaci dosud vydaných i nových zabezpečení.

CS24

Třetí Service Pack nechal na sebe čekat, objevuje se dva roky po SP2. Bezpečností vylepšení v něm zahrnutá obsahují zejména ochranu proti podvodným psychologickým útokům, které se pomocí přesvědčivé argumentace a technických fíglů snaží z uživatele vyloudit soukromé údaje a tajná hesla k různým účtům (také už vám přišel mail, že máte znovu zadat své heslo pro eBay?). SP3 by měl zlepšit i kompatibilitu s Windows Vista.

Dále přináší možnost pro správce podnikových IT systémů určit, které dokumenty uživatelé mohou stahovat a otevírat v programech Office a obecně přidává prvky obsažené v Office 2007.

Přes 450 oprav má odstranit větší i menší chyby a problémy s kompatibilitou s Windows Vista a Internet Explorerem 7. Například uživatelé by nyní měli mít možnost bez problémů přímo kopírovat text z web mailových aplikací (například Hotmail či Yahoo Mail) z IE 7 do Office 2003, aniž by to znamenalo zhroucení programu.

Mezi dalšími drobnějšími opravami je například blikající obraz, když uživatel přejíždí kurzorem po některých ovládacích prvcích databázového programu Access 2003.
Update je ke stažení i v češtině.

- - Alexandr Radecký