Hlavní navigace

Microsoft otevírá svůj obchod s mobilními aplikacemi

29. 7. 2009

Sdílet

Společnost Microsoft oficiálně otevřela pro vývojáře svůj obchod s aplikacemi pro mobilní telefony Windows Marketplace for Mobile. Ten má být odpovědí na podobnou službu App Store od Applu.

„Microsoft nyní přijímá mobilní aplikace od registrovaných vývojářů z 29 zemí a postupně stanoví ceny pro jednotlivé aplikace v závislosti na celkovém počtu stáhnutí, užitečnosti a tak dále“ uvádí na svém blogu Todd Brix, lídr projektu Windows Marketplace for Mobile. Vývojáři tedy již mohou začít s nahráváním aplikací do systému obchodu Windows Marketplace, přičemž si budou muset počkat asi 10 dní, než proběhne případné schválení či naopak odmítnutí aplikace.

„Naše strategie ohledně Windows Marketplace je docela jednoduchá; chceme vytvořit globální trh pro mobilní přístroje se systémem Windows, kde se budou setkávat vývojáři a zákazníci s cílem prodat či koupit vysoce kvalitní aplikace, které pomohou usnadnit práci a život učiní plnohodnotným“ myslí si Brix. Společně s aplikacemi mohou softwarový vývojáři využít i vlastních marketingových materiálů a zvýšit tak případně jejich prodej.

Zákazníci, kteří si budou chtít aplikace stáhnout do svých mobilních telefonů či počítačů, mohou využít hned několika platebních systémů, přičemž vždy mohou počítat se zárukou vrácení peněz. Brix odhaduje, že zákaznická základna se bude pohybovat kolem celkového počtu 30 miliónů lidí.

Největší obchod s mobilními aplikacemi nyní provozuje společnost Apple. Z App Store jich již byla stažena více než 1 miliarda. Obchod je dostupný uživatelům v 77 zemích po celém světě a obsahuje téměř 65 tisíc aplikací. Jeho služeb pak podle posledních údajů využívá asi 45 miliónů uživatelů.

Byl pro vás článek přínosný?