Hlavní navigace

Microsoft představil beta verzi Windows 7

8. 1. 2009

Sdílet

Na Veletrhu spotřební elektroniky (CES) v Las Vegas byl dle očekávání poprvé oficiálně představen operační systém Windows 7. Ke stažení bude k dispozici uživatelům od zítřka.

Microsoft nezůstal své pověsti nic dlužen a v hlavním sálu na CES předvedl velkolepou show, na kterou se přišel podívat každý, kdo v IT světě něco znamená. Přes 4000 lidí sledovalo emotivní projev generálního ředitele Microsoftu Steva Ballmera. Ten mimo jiné řekl, že jde o „nejlepší operační systém, jaký jsme kdy stvořili." WOW.

Prezentace byla doplněna praktickými ukázkami systému a proložena výstupy dalších významných osobností Microsoftu. Mezi novinky systému patří například funkce HomeGroup, která umožňuje vytvořit jakousi multimediální síť mezi domácími počítači a sdílet mezi nimi hudbu, video či fotografie. V kombinaci s možností spuštění přehrávání hudby na vzdáleném počítači či na konzoli Xbox 360 jde o příjemné vylepšení OS.

Představen byl také upravený Messenger a především technologie podpory dotykového ovládání Multitouch, na níž Microsoft pracuje například ve spolupráci se společností ASUS.

Beta verze bude běžným uživatelům k dispozici přímo na stránkách Microsoftu již od pátku. Termín oficiálního vydání finální verze Windows 7 ale stále nebyl vyřčen.

 

Byl pro vás článek přínosný?