Hlavní navigace

Microsoft představil efektivní kancelář

20. 2. 2008

Sdílet

Společnost Microsoft představuje projekt Efektivní kancelář, který je praktickou ukázkou toho, jak mohou nejmodernější IT technologie změnit chod i běžné české firmy.

Společnost Microsoft představuje projekt Efektivní kancelář, který je praktickou ukázkou toho, jak mohou nejmodernější IT technologie změnit chod i běžné české firmy.

Tato ukázka je umístěna v sídle společnosti Microsoft a na její realizaci se kromě Microsoftu podílely také společnosti HP, Nortel a Kapsch. Cílem je ukázat, jak využití moderních nástrojů a aplikací dokáže nejen zefektivnit týmovou práci, ale významným způsobem i ušetřit finanční prostředky a zlepšit fungování celé společnosti.

Projekt Efektivní kancelář mimo jiné ukazuje, jak lze jednoduše propojit všechny komunikační kanály firmy do jednoho a umožnit zaměstnancům efektivní práci s potřebnými daty a informacemi z jakéhokoliv místa na světě. Toho je docíleno především implementací integrované platformy pro intranet, extranet a webové služby na platformě Microsoft SharePoint Server 2007 a nových nástrojů Microsoftu pro jednotnou firemní komunikaci a VoIP software postavených na serverovém řešení Microsoft Office Communications Server 2007 a Microsoft Exchange Server 2007.

Koncový uživatel poté pracuje s nástroji jako Microsoft Office Communicator 2007 pro telefonování a posílání rychlých zpráv v rámci firmy přes počítač i mobilní zařízení anebo pokročilé konferenční řešení Microsoft Office Live Meeting pro vedení porad a sdílení dokumentů. Zajímavostí je také Microsoft RoundTable, který umožňuje konferenční video hovory se záběrem všech účastníků v úhlu 360°, identifikuje a sleduje aktivního mluvčího a pořizuje nahrávky z jednotlivých diskuzí. Na českém trhu bude tato novinka dostupná v druhé polovině tohoto roku.

Veřejnost může projekt Efektivní kancelář navštívit ve vybraných dnech na základě rezervace termínu návštěvy na telefonním čísle 241 029 500 anebo e-mailem na skancl@microsoft.com.
Nenechte si ujít:
Přelomový bod: OpenOffice jako webová aplikace, nyní už v testovacím provozu!

Microsoft Office 2003 SP3 blokuje starší formáty souborů!

Microsoft výrazně snižuje ceny Windows Vista

Service Pack 1 pro Windows Vista je již ve finální verzi

Microsoft zintenzivňuje kontroly počítačů s nelegálními Windows!

Service Pack 1 pro Office 2007 je již na dohled!

V souboji s Windows XP začíná Vista nabírat dech

Kromě nástrojů jednotné firemní komunikace jsou pro návštěvníky připraveny například praktické ukázky nových aplikací Microsoft Office 2007, workflow dokumentů, ukázky manažerských informačních systémů a stranou nezůstávají ani témata jako správa a zabezpečení Windows Vista nebo CRM řešení integrované do prostředí Office 2007.