Hlavní navigace

Microsoft přejmenuje Bing Chat na Copilot in Bing. Důvodem je vyhnutí se budoucím zmatkům

20. 11. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Microsoft se rozhodl pro přejmenování chatbota poháněného umělou inteligencí na prostý název Copilot. Společnost tuto změnu odůvodňuje snahou předejít budoucím zmatkům a vytvoření jednotného prostředí Copilot pro spotřebitele i komerční zákazníky.

V rámci konference Microsoft Ignite 2023 se americký gigant pochlubil se změnou svého chatbota Bing Chat na Copilot in Bing. Přejmenování se dočkal také Bing Chat Enterprise, který nyní nese název jednoduše Copilot. Podle Microsoftu je důvod ke změně názvu jednoduchý – sjednocení prostředí Copilot pro spotřebitele i komerční zákazníky a také proto, aby v budoucnu nedocházelo ke zmatkům.

Podle magazínu Techcrunch se k tomuto tématu vyjádřila ředitelka komunikace Caitlin Roulston: „Přejmenování Bing Chat Enterprise na Copilot odráží naši vizi vytvořit jednotné prostředí Copilot pro spotřebitele a komerční zákazníky.“

Microsoft údajně plánuje Copilota s umělou inteligencí přidat do Windows 10 Přečtěte si také:

Microsoft údajně plánuje Copilota s umělou inteligencí přidat do Windows 10

Nový však nezůstane pouze název. Od 1. prosince získají uživatelé, kteří se přihlásí do Bing skrze firemní účet (Microsoft Entra ID) výhodu v podobě komerční ochrany dat při používání Copilota v Bingu. To znamená, že Microsoft jejich data nepoužije k trénování svých AI modelů, a zároveň k nim nebude mít ani přístup.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.