Hlavní navigace

Microsoft přináší studentům zdarma vývojářský software

27. 11. 2008

Sdílet

Česká republika se stává dvanáctou zemí světa, kde mohou studenti využít nabídku programu DreamSpark, a zdarma tak získat profesionální software společnosti Microsoft včetně řady výukových programů.

Cíl tohoto projektu je jednoduchý, a to zpřístupnit co největšímu počtu studentů špičkové vývojářské a návrhářské nástroje. Jde o kompletní a plně funkční software, jimiž chce Microsoft podpořit zájem o studium technických oborů a rozvíjet odborné znalosti studentů v oblastech technického designu, technologií, matematiky, fyziky a strojírenství. Studenti tak nyní jednoduše získávají možnost proměnit své nápady a vize ve skutečnost a položit tak základ svým akademickým i profesním úspěchům.

„Podpora vzdělávání studentů patří k našim dlouhodobým a klíčovým aktivitám. Naším cílem je, aby co nejvíce studentů mělo přístup ke kvalitnímu softwaru a nejmodernějším aplikacím a mohli tak plně rozvíjet své nadání. Když se podívám na nabídku programu DreamSpark, tak si jsem jistý, že výrazným způsobem zlepší možnosti studentů, kteří budou moci pro své vzdělávání používat profesionální a legální software,“ říká Jiří Karpeta, ředitel divize vývoje ve společnosti Microsoft v České republice.

V rámci programu DreamSpark je pro zájemce aktuálně k dispozici tento software:

  • Visual Studio 2008 Professional Edition – profesionální nástroj pro tvorbu mobilních, webových, desktopových a víceúrovňových aplikací s integrovanou podporou vývoje pro Microsoft Office, určený zdatnějším vývojářům, kteří již pracují samostatně. Studenti ho mohou využít například pro tvorbu svých soukromých aplikací umožňujících využívat služeb internetových obchodů z mobilního telefonu nebo třeba zasílání fotografií z mobilního telefonu přímo na své osobní internetové stránky.
  • Expression Studio 2 – jedná se o ucelený balík všech nástrojů Expression obsahující moduly Web, Blend, Media, Encoder a Design. Pomocí těchto nástrojů pro design grafických a interaktivních softwarových prvků mohou grafici a designéři efektivně a kreativně tvořit vizuálně přitažlivé a uživatelsky přívětivé aplikace. Expression Studio 2 umožní tvorbu osobní webové prezentace se zajímavými aplikacemi a uživatelsky přívětivým prostředím.
  • SQL Server 2008 Developer Edition – představuje integrované řešení pro správu a analýzu dat. Zajišťuje vysoký stupeň bezpečnosti, spolehlivosti a produktivity při práci s důležitými daty a business intelligence. SQL Server 2008 nabízí například zajímavé možnosti pro ukládání GPS souřadnic z navštívených míst a následně je propojit s pořízenými fotografiemi. S takto upravenými snímky lze na základě geografických údajů lehce pracovat, archivovat je a vyhledávat.
  • Windows Server 2008 Standard Edition - poskytuje zjednodušenou správu pobočkových serverů, vylepšuje správu identit a přístupu, vytváří výkonnou webovou platformu a nabízí nákladově efektivní virtualizaci serverů. Jde o základ pro vytvoření přitažlivé osobní internetové prezentace, která využívá nejmodernějších možností práce s daty a grafikou.
  • XNA Game Studio 2.0 (včetně 12měsíčního zkušebního členství v klubu Creators Club) – umožňuje vytvořit graficky propracovanou hru pro více hráčů na platformách Microsoft Windows a Xbox 360.
  • IT Academy student pass – nabídka řady vzdělávacích produktů pro začátečníky i pokročilé jak z oblastí vývoje klientských, serverových, databázových a webových aplikací, tak i z oblasti správy systému Windows Vista.

Získat bezplatně software z programu DreamSpark mohou ti zájemci, kteří doloží svůj statut studenta kartou ISIC typu STUDENT. Jednotlivé aplikace lze pak snadným způsobem stáhnout ze stránek www.dreamspark.cz, postačí k tomu pouze běžný osobní počítač s operačním systémem Windows, připojení k internetu, internetový prohlížeč a účet u služby Windows Live, tzv. Windows Live ID, který je možné získat na stránkách www.home.live.com.

- - Alexandr Radecký

Byl pro vás článek přínosný?