Hlavní navigace

Microsoft přiškrtil testery po nejnovějším úniku softwaru

15. 4. 2007

Sdílet

Microsoft přitvrdil aby nalezl zdroj úniku Community Technology Preview (CTP) programu Windows Home Server, který uživatel "Richard" zaslal na blog The Hotfix.net brzy poté, co CTP bylo rozesláno malé skupině testerů. Že to Redmondské nepotěšilo, se dalo očekávat.

CS24

V e-mailu, který zaslal testerům Kevin Beares, vedoucí skupinu pro Windows Home Server, a jež má k dispozici IDG News Service, je pár nemilých překvapení. Zpráva směrovaná na Most Valuable Professionals (MVPs) - označení Microsoftu pro lidi, kteří se aktivně zapojují a pomáhájí v jednotlivých produktových komunitách a často jsou jedni z prvních testerů - obsahuje informaci o tom, že nebudou mít přístup k betaverzím do té doby, než bude jasné kudy program prosákl. Pro únik programu se v angličtině používá označení leak, z toho pochází hezké české "leaknutí"- někdo leaknul program). Přesné znění e-mailu je: "For right now, you have no access to the beta until I can find the Richard who posted the WHS (Windows Home Server) CTP on this site. I will work with the Connect Admin team to determine which one of you is the real culprit of this leak."


Windows Home Server je nová verze OS Windows, která má domácím uživatelům pomoci s lepším nastavením a zabezpečením sítě i správou a sdílením souborů. K dispozici je nyní ve verzi Beta 2, uvedení finálního produktu se očekává před koncem roku

Ethan Allen (pracuje pro softwarovou společnost Bellevue) vlastnící The Hotfix.net uvedl, že byl Microsoftem kontaktován s požadavkem na odstranění Windows Home Server CTP ze své stránky. Allen odpověděl, že WHS bude přesunut z hlavní stránky, která je volně přístupná, na stránku s downloady s omezeným přístupem. Allen čelil rovněž tlaku ze strany Microsoftu poté, co se na jeho stránkách objevily pravděpodobné záplaty k Vista SP 1. Rovněž řekl, že Microsoft má na jeho fórech "špióny", kteří hledají právě zdroj úniku. I MIcrosoft přišel přímo s otázkou na jméno toho nezbedy, který program nechal uniknout, ale Allen je odmítl sdělit.

Joel Sider, tiskový mluvka pro Windows Home Server group, uvedl, že společnost rozesílá nové testovací "buildy" jako důvěrné vybraným testerům, kteří mohou pracovat na odhalení chyb předtím, než je verze poskytnuta širší testovací skupině a dělá mu starost, že by se k programu mohli dostat i neoprávnění uživatelé.

- - Tomáš Jirásko