Hlavní navigace

Microsoft prozradil několik podrobností o Windows 7

29. 10. 2008

Sdílet

Jen několik hodin před předvedením Windows 7 na Professional Developers Conference se na stránkách Microsoftu objevilo několik informací o nadcházející alfa verzi nového operačního systému.

Jen několik hodin před předvedením Windows 7 na Professional Developers Conference se na stránkách Microsoftu objevilo několik informací o nadcházející alfa verzi nového operačního systému.

Microsoft na svých stánkách včera zveřejnil prohlášení o ochraně soukromých údajů, které se vztahuje k pre-release verzi Windows 7, a bohatý doplňkový materiál, který odhaluje několik podrobností o novém operačním systému. Pro zájemce je celý materiál k dispozici zde.

Z uveřejněného materiálu je zřejmé, že Windows 7 přijdou podobně jako Windows Vista v několika verzích. Ze sekce věnované šifrovacímu nástroji BitLocker vyplývá, že Windows 7 budou dostupné také v edicích Enterprise a Ultimate.

Novou součástí systému bude funkce Driver Protection, která bude mít k dispozici blacklist nestabilních driverů a zabrání tak jejich natažení do paměti. To by mělo zvýšit stabilitu celého systému. Zmíněný blacklist by se měl aktualizovat přes službu Windows Update.

Aktivace produktu bude nadále vyžadována. Aktivační proces poprvé použitý ve Windows XP má za úkol omezit možnost běžného kopírování svázáním jedné kopie operačního systému s konkrétním koncovým zařízením. Dodatek k ochraně osobních údajů nepředpokládá žádné změny při aktivaci Windows 7 oproti stávající praxi a nemůžeme tedy očekávat nějaké zásadní změny ve způsobu distribuce Windows 7.

Zákazníci budou moci jednoduše přejít na vybavenější verzi Windows 7 pomocí nástroje Windows Anytime Upgrade, který je známý už z Visty. Nově budou moci využít tzv. dynamický update, který umožní jednorázovou kontrolu, stažení a instalaci nejnovějších aktualizací ze serveru Windows Update již během instalace systému. Tato funkce zajistí, že Windows 7 budou aktuální již při prvním přihlášení do systému.
Nenechte si ujít:
Microsoft obhajuje označení Windows 7 (aneb co se skrývá za jménem?)

Windows 7: Microsoft vylepší další problematickou funkci z Visty - UAC

Microsoft vyvíjí zcela nový operační systém Midori

Windows 7: Jaké budou mít hardwarové nároky?

Microsoft upřesnil datum vydání Windows 7

Microsoft opravuje chyby v Service Packu 1 pro Vistu

Výzkum: Třetina nových PC je downgradovaná z Visty na Windows XP

Windows 7: Kódové označení bude oficiálním názvem

Tyto a další informace objevil jako první v dodatcích k zásadám o ochraně osobních údajů na stránkách Microsoftu autor blogu „istartedsomething“ Long Zheng. K tomuto objevu zřejmě nedošlo náhodou, protože Zheng „miluje prohlášení o ochraně osobních údajů,“ jak vtipně poznamenal na svém blogu.