Hlavní navigace

Microsoft spustil registrace do soutěže Build the Game

21. 8. 2007

Sdílet

Microsoft spustil vzdělávací projekt nazvaný „Build the Game“. Tato akce je určena pro všechny příznivce počítačových her, kteří jsou kreativní a rádi tvoří vlastní hry.

CS24

V rámci projektu byla vyhlášena soutěž, ve které si účastníci mohou vyzkoušet, co se naučili a své znalosti a schopnosti porovnat s ostatními herními nadšenci. Cílem této akce je dát soutěžícím možnost vyzkoušet si tvorbu her pomocí programu XNA Game Studio Express a technologie Silverlight. Autoři nejlepších her budou při slavnostním vyhlášení, které se uskuteční v listopadu 2007, oceněni zajímavými cenami.


Registrace projektů do soutěže probíhá až do 30. října 2007. V průběhu této doby je možné přihlašovat své soutěžní projekty na stránkách www.build-the-game.cz, a to v těchto třech vypsaných kategoriích:

Hlavní kategorie – volná hra napsaná pomocí technologie XNA Studio Express tak, aby byla připravená pro konzolové ovládání.
Vedlejší kategorie – volná hra vytvořená pro technologii Silverlight.
Vedlejší kategorie – nejlepší grafika v přihlášených hrách.

Vzhledem k předchozímu ohlasu účastníků, bude v měsíci září uspořádána ještě série seminářů, v jejichž rámci bude mít každý z účastníků možnost seznámit se s tvorbou her pomocí technologie XNA Studio Express a technologie Silverlight. XNA Studio Express umožňuje vytvářet hry nejen pro Windows, ale i pro Xbox 360. Naopak pro ty, kteří raději vytvářejí hry pro web, jsou připraveny semináře věnované nové technologii Silverlight, která umožňuje vytvářet multimediální aplikace pro prostředí různých webových prohlížečů.

Semináře se uskuteční dne 23. září 2007 v prostorách budovy společnosti Microsoft (Vyskočilova 1461/2a, Praha 4), a to v tomto časovém rozvrhu:
10.00 – 12.00 hod. - 3D grafika
12.00 – 12.30 hod. - přestávka
12.30 – 14.30 hod. - XNA Studio
14.45 – 16.00 hod. – Silverlight

Zájemci o účast na semináři se mohou registrovat na stránkách akce.altairis.cz/Events/121.aspx.
Více informací o projektu Build the Game naleznete na stránkách www.build-the-game.cz.

- - Tomáš Jirásko