Hlavní navigace

Microsoft údajně plánuje Copilota s umělou inteligencí přidat do Windows 10

11. 11. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos (úprava PCWorld)
Windows 10 zjevně neumírají a v blízké budoucnosti dostanou stejné funkce, jaké jsou zatím privilegiem pouze pro aktuální jedenáctky. Řeč je o osobním asistentovi Windows Copilot.

Na povrch vyplavaly zajímavé informace o budoucích plánech Microsoftu, který má údajně Windows Copilot přidat i do starších Windows 10. Copilot je přitom horká novinka, která se do „jedenáctek“ dostala s velkým listopadovým updatem 23H2. Společně s Windows Copilotem by měl do Windows 10 dorazit i postranní panel.

S touto zprávou přišel magazín Engadget, podle kterého informace přišla od Zaca Bowdena z Windows Central. Přidáním Copilota do Windows 10 by výrazně přibyla čísla do jeho uživatelské základny, jelikož „desítky“ stále běží na přibližně miliardě aktivních zařízení měsíčně. Pro srovnání Windows 11 má kolem 400 milionů aktivních uživatelů měsíčně.

AI Copilot pro Windows dorazí do ČR později, Microsoft nejdřív musí vyhovět evropské regulaci Přečtěte si také:

AI Copilot pro Windows dorazí do ČR později, Microsoft nejdřív musí vyhovět evropské regulaci

Podle Zaca Bowdena má také Microsoft přehodnocovat strategii rychlého přechodu z Windows 10 na Windows 11. Microsoft má interně diskutovat o prodloužení podpory starších Windows 10, která je nyní stanovena do říjnu 2025.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.